1. Soru

Bu yılın başlarında bir firma tarafından ilamsız icra davası açıldı bana. İlamsız icra davasına itiraz ettim ve dosya kapandı. Fakat geçen gün karşı tarafın avukatı bana sms attı ve bir üst mahkemeye başvuracaklarını ve anlaşma için xxx numarayı aramanız gerekmektedir diye bir mesaj gönderdiler. Şimdi ilamsız dava olduğu için ne yaparsa yapsın ilamlı davaya dönüşmez değil mi? Karşı tarafın istediği ücret 160 TL. Fakat suçsuz olduğum için 1 tl dahi ödemeyi düşünmüyorum. Sonuç ne olur?

Olay: Online bir oyun (riotgames) için hesap alım satımıyla ilgili ilamsız icra davası açmışlar.

2. Soru

2016-2018 arasında kyk geri ödemeli kredi aldım. 2018 de mezun olduktan sonra 2020 yılına kadar işe girmediğim için ödeme zorunluluğu olmadı. Fakat 2021 yılında borçum işlenmeye başladı. 7-8 ay ödemediğim için borç direk ikamet ettiğim vergi dairesine aktarılmış. Şuanda Vergi Dairesine borçum var. Önümüzdeki günlerde yüklü bir miktar para geçecek elime. Bu borçu direk erkenden ödersem ne kadar indirim olur nasıl öğrenebilirim