Merhaba,
kimse Balıkesir' i yazmamış nedense, beklentilerinizi karşılıyor. İstanbul' a yakın bir yer istiyorsanız Marmara Bölgesi dışına çıkmayacaksınız, seçenekleriniz de çok değil. Marmara Bölgesi' nde İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir şehirleri yer alıyor. Trakya halkı ve doğası ile güzel bir seçenek olabilir. Özellikle Tekirdağ her ne kadar sanayileşmiş durumda olsa da merkezi sessiz, sakin, huzurlu, her şeyi kolaylıkla bulabileceğiniz ve en önemlisi İstanbul' a araçla 1,5 saat uzaklıkta. Biraz daha doğayı ön plana koyalım derseniz Kırklareli Karadeniz' e de kıyısı olması bakımından sanırım farklı bir ortama sahip. Çanakkale aynı şekilde yaşanılabilir, huzurlu bir yer ama Balıkesir' in bende ayrı bir yeri vardır. 18 yaşımda iken bir süre muavinlik yapmıştım, yaz sezonu olmasından dolayı neredeyse tüm Ege' yi ve yazlık bölgeleri görme şansım oldu ama Balıkesir' de farklı bir huzur hissettim nedense. Öncelik vermeniz gereken iki yer Balıkesir ve Tekirdağ bana sorarsanız, araştırmanızı tavsiye ederim.