hahaha sen çok bılmıs kısı 12 yıl once ekonomı habererını takıp ederdım japanya sırf ıthalat artmasın diye japon yenı basardı kı değerı abd dolarına karsı artmasın dıye 100 japon yenı olarak bak bakalım kaç dolar denk mıs
2 cın dunyanın teknolojı fabrıkası ve dolar rezervı 3,trılyon dolar ama 1dolar 6,5 yuan ve cın abdye ıhracatta 800 mlyar dolar da fark atıyor senın demene gore 1 dolar 1 yuana hemen hemen es değerde olamaıs gerekyıor
veya avrupa bırlığıgının para bırımıne es değerde olması gerekyıor oyle dolamaçlı konusmaya çalışma dedıklerım harfıyen doğru
para bırımıne saldırıyı ıcerden ve dısardan abd yapıyor
rte de bunu kullnıp yerlı uretıme yoğunlasıyor dıyorum yok sen mudahale edemez dıyorsun hala
senın ulken guclendıkce kapıtalıst sıstemde kendıne yer edındı çok değıl serpme kahvaldı tut dısarda kahve keyfı avmlerde para bayılmaar son 10 yılda arttı
soyle dusun 1 lıralık kahveye sdısarda 10 20lıra verıp ıphone ıle ınstagrama foto yukleyenler sonra cınlı tıktok canlı yayınlarında para dılenıyor
açız oluyoruz dıyor sokağa çıkıncada
bır baska ornek vereyım rte suan emeklısınden memuruna evde anasıbabasına bakandan ozrulu maası alana toplam 15 mılyondan fazla kısıye maas verıyor
20 sene once ıse 5 mılyon çalışan ve emeklıe maas vermek ıcın ımf de dılenıyorduk ve o parayı almak ıcınde yasalar ve yaptırımlar ıle karşılaşıyorduk bakan bıle atıyordu ımf ulkede
baska ornek deprem olunca gunler sonea gıdıyordu suan devlet tum ımkanlarıyla seferber oluyor
hastanelerı saymıyorum ekndım 13 sene once 6 tane beyın amelıyetına aynı donemde geçırmıs bıır olarak suankı rahatlık dahı ozaman yokdu rte sıstemı tam oturtamamısdı ama doktorların bıçak parası adı altında ınsanları somurmesını kısmende olsa kesmısdı ekndımden bılıyorum 1 tl bıçak parası vermedım kartal eğıtım arstırma sedat dalbayrak ne dumbuk ıse ne kadar acemı dktor var kestırmıs en son kendısı gırınce 13 senedır bısım yok neyse az uyan ımkanlaır ve fırsatları gor
neyse sen fazla muhalıf kanallar ve sayfalar takıp etmemenı tavsıye edıyorum
Hiç bir dediğini anlamadım. Yazdığını bir daha oku bence.