Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya rica ediyorum cahil cahil konuşmayın. Abd veya hiç bir ülke para birimlerinin ayarlarıyla oynayamaz. Bu tamamen rezerv söz konusu. Senin elinde ne kadar dolar Euro varsa o kadar değersiz olur. Yani senin para biriminin değeri artar. Önceden Bizim para birimimiz gayet iyiydi. Ülkemizde tarımsal alanda üretim yapıyorduk. Huawei konusuna gelecek olursak üretilen telefonda abd nin uygulamaları kullanılıyor bu yüzden hak istemesi normal. Almanya üretmeye hiç begenmesekte Hitler zamanında başladı. Sen neden bahsediyorsun. Nasıl ki biz uçak üretirken üretimi bir anda durdurduk ama Almanya savaş kaybetmesine rağmen üretimde çığır açtı resmen. Konuya sadece Almanya olarak bakma g. Kore Japonya Çin bunlarda sürekli abd ye vergi ödeyen ülkeler bunlarda neden gerileme yok. Bunlar neden dış güçler demiyor da hep biz diyoruz. Biraz gözünüzü açın ya. Biz ülkenin geleceğini iyi görsek niye vermeyelim mevcut yönetime. Ben partizan değilim bir Parti'ye üyeliğimde yok. Sadece gelecekten umudum yok bunun sebebini de mevcut hükümet olarak görüyorum
Ülkemizde şuan döviz rezervi var Ecevit zamanında döviz rezervi değil IMF den alınan borç döviz vardı kasa boştu yani. Bak kendinde söylüyorsun tarımsal alanda üretim yapıyorduk diye peki ürettiğimiz tarım ürünleri ile neler alabiliyorduk sattığımız da 1 kamyon samana 1 MP3 player veriyorlardı. Şimdi Amerika diyor s400 alma yinede alabiliyoruz eskiden alsaydıkta görseydik döviz nasıl fırlıyor. Amerika İngiltere'nin evet parası bizden değerli ama hükümetleri kapanmak üzere neden mi borçlarını ödeyemedikleri için Türkiye devletinin hiç böyle bir haberini duydunuz mu son 20 yıldır ben duymadım. Çin ABD ye vergi odiyen devlet değil artık dünyanın 2 numaralı ekonomisi ki kısa zaman içinde 1 numara olucak bunu da görucez. Tamam diyorsun ki iktidarı sevmiyorum gitsin kim gelicek kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetebilir mi bence hayır Ekrem imamoglu desen tatilden ülke yönetmeyi deneyebilir bak de ki bana Yılmaz Büyükerşen o zaman derim ki evet belki o bu seviyede bir yönetim yapabilir ama onun dışında CHP den bir adayın gelip ülkeyi yonetebilecegini sanmıyorum. Dış güçlerin istediği şu eski parlamenter sistem gelsin Türkiye tekrar kuklamız olsun istersek tütün uretsin istemesek zeytin uretsin o paralarla da bizden silah alsın ekonomi hiçbir zaman adam olmasın. Birde sayın Kılıçdaroğlu diyordu fetöculeri çıkarıcam birde yıllardır ödenmeyen maaşlarını devlet kasasından ödeyeceğim yani iktidara gelse bile sana bişey yok canım kardeşim ☺️