RCYS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dünya genelinde bir kriz olduğu kesin. Ancak burada "Allahsızlar" gibi hadsizce yorum yapanlara da söylenecek çok söz var. Önce bir terbiyenizi takınmanız gerekir kimin Allahlı Allahsız olduğuna bununla mı karar veriyorsunuz? Mantıklı olmak at gözlüğü ile bakmamak gerekir. Hangi siyasetçi olursa olsun benim en sevmediğim siyasetçi bile böyle bir zammı yapmak istemez çünkü her şeyden önce siyaseten kendisi kaybeder.
Bu krizde başka birileri olsa siyasetle tahmin edemeyeceğiniz kadar yakın biri olarak diyorum ki ülke tamamen felakete sürüklenirdi bu korona belasının açtığı ekonomik yıkım yüzünden. O kadar yatırımlar vs de kolay dönmüyor. 3 TL zamma şu tabloda inanmakta saflık olur bu yalan haberi yayan kişiye Allahsızlar diyemeyen zat gelmiş burada devlet büyüklerine hakaret ediyor bunu siyaset için demiyorum kim olursa olsun biraz edep.

Bugün açın haberlere bakın ABD, RUSYA, ingiltere VS siyasetinde de enflasyon, benzin fiyatları, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar, sınırlardaki düzensizlikler gündemde. Zammı savunmak adına yazmıyorum ancak bu olaylara sadece at gözlüğü ile bakmamak gerekir diyorum.

Dünyadan bihaber olan her şeyin kendi etrafında döndüğünü zannediyor. Dünde forumda birisi elektrik ve doğalgaza %40-50 zam olacak haberi paylaştı. Bazı kesimlerin yıpratma operasyonudur. Seçime 1,5 yıl kala devletin başındaki kişi/kişiler o kadarda maceraya düşkün değildir en azından böyle bir mantık yürütmek gerekir gerçeği görmek için.
Adam yıllardır bu ülkeye içten içe düşmanlık etmiş finans ve ekonomi kurumlarının "Türkiye şu kadar büyüyecek" açıklamasına gelince inanmıyor onuda baştaki yaptırmıştır gibi deli saçması cümleler kuruyor ama Twitter'da okuduğunu anlamayan birinin yaptığı iletiyi trendler listesine sokuyor ülkede asıl sorgulanması gereken cahilliktir. Bunu da sadece bir siyasi merkeze bağlamayın cumhuriyet kurulduğundan beri biz o cahillik kısmını aşamadık (Cumhuriyet tarihi için konuşuyorum Osmanlı döneminde de pek farklı değildik)
doğalgaz diyorsun zamlanan rakamlara rağmen almanyada daha ucuz doğalgaz kankiniz putin ile uzun süreli anlaşma yaparken birdahakine uyguna fiyat çekinde krize rağmen türkiyenin aliş fiyati fazla kalmasin yok 1.5 yıla kala macera aramiyormuş yönetemiyorlar asıl at gözlüğünü çikarinda kendiniz rteye birdaha bakin kendi rüya aleminde yaşiyor işsizlik %10 a düşmüş tuike göre bile %20 enflasyon var erdoğan kaybettini biliyor zaten gidene kadar ne götürse kar attiniz posttan sonra kaç ay geçdi o zamanlar kaç esnaf kapattiğinizdan haberiniz varda takamazsiniz ama abd esnafini destekledi türkiyede kira parasini bile karşilamicak komik rakamlar verildi