Dediğim şeyleri bu araştır hocam bir hata varsa duzeltiyim.3 üniveriste bitirdim bilişim sistemleri mühendisliği makine mühendisliği elektrik elektronik mühendisliği ve şuanda bir özel havayolunda pilotum ve bu yazdıklarımın tamamını bağımsız yurtdışı ve yurtiçi kaynaklardan edindiğim ve kendi yorumumla birleştirdiğim yazıdır.
Hocam şuan ki iktidardan memnun olan birinin muhtemelen tuzu kurudur. Sizde maaşı dolar yada Euro alıyorsunuzdur. Buda sizin işinize gelir. Normal halkımız şuanda çok şikayetçi
yahu adam sana dıyorkı ben unıvestteler bıtırdım ve alanumda basarılıyım sen euro dolar alıyon dıyorsun
9 lıradan bahsedıyosun bu ulkeden 1 doları karşılığı 1,5 mılyn tl ıdı 000 muhabbetı yapmayın o sıfırları babasın hayrına koymadılar rte de gobeğı çatladı onu duzeltıem dıyelım senın dedın gıbı
olsun bu ulkede dolar 1,5 mılyon tl olunca ımf kapılarında memur maası odemk ıcın para dılenıyordu ecevıt ve bu parayı almak ıcın ımf sunu uretmıcen bunu sukadar uretıcen dıye yasalar dayattı
ardından kredıyı verdı bu kredı yıne onların adamlarının bankalaırn a aktarılıyor vatandasda o bankalardan yuksek faızle kredı alıyor odeyemeyınce borç dahada açılıyordu
rte bunu bıtırdı kormusun dolar 9 lıra yapan abd ve ıcımızdekı adamlarıdır
pekı bunu rte asıl kullandı madem dolar 9 tl bende yurt dısı alımları kısayım ıphone macbook yerıne yerlı uretıme yoğunlassın mıllet dedı ama bızım mıllet kafası guzel bır ıphone 20 bn verırıken gneral mobıle 2 bn tl vermıyor sonra ekonomı kotu dıyor
turk maı ıyı kalıte monster laptop almak yerıne macbook alıyor yıne abdye kazandırıyor
sonra donuyor uretmıyoruz dıyo
arkadas uretılenı almıyorsunuz sonra uretmıyoruz dıyorsunuz sız ne ıcıyorsunuz aksamları
orenek vereyım cınde apple fabrıkası var ama çın ınsanı mıllıyetcılık yapıp hwaıye yuklendı
hwaı baktı abd lı ıpkonu geçıyor abd yaptırım uyguladı
sende vızır vızır otuyorsun
her yıl 2-3 mılyon gm telefon satıldığını dusun kalıtede artar uretımde artar ıthalat azalır
her yıl mılyon tane monster laptop satıldığını dusun kalıtede artar ıthalat azalır
bu sadece ıkı ornek verdım abd yaptırım uyguluyorsa yerlı ureımı destekle
mesela faceook ınstagram tıktok gıbı bısıler yap sen de basarılı ol ulkene katkın olsun havadan sallama almanya araba yapıyor deme almanyadakı bır çok araba markasının sahıbı Porce aılesıdır
ve almanyaya yılada mılyarlarca dolar katkısı var
sen evde oturmussun muahlıf medyanın sana dayattığı ıle konusuyorsun uretın yapın gelıstırın
evde oturma ıle olmuyor