Öncelikle adalette eksik çok mu? EVET ÇOK.

Ancak sizin konunuza gelince; adam tahliye edilmiş *beraat* almamış.
Tahliye edilmesi ceza almayacağı anlamına gelmiyor.
Sizin zararınızı gidermeyince de onun lehine olmuyor! Hakim soracak mağduriyetini giderdin mi? Gidermek ister misin? İsterim derse ve "giderir" ise cezadan indirim alacak. Eğer gidermez ise cezası artacak.
şuan bir hırsızın mağdurun zararını gidermemesi ile alacağı minimum ceza 7 yıldır. Hakimden hakime değişir elbet ama yasa bunun altına müsade etmez. Zararı giderir ise alacağı ceza da 4-6 yıl arasında.
Yani ceza alacak.
Diyeceksiniz yatarı yok. EVET yatarı yok. 6 yıl ceza alan birisi "hiç suçu yok ise" yani geçmişe dönük kesinleşmesi yok ise 6 yılın yarısını yatacak yani 3 yıl. 3 yılda denetimli serbestlik olduğu için yatmayacak.
ANCAK - Daha önceden cezası var ise ve 2den fazla ise 2. kez tekerrürden cezanın neredeyse tamamını yatacak.
Hemen al git yat değil tabi. karşı taraf itiraz edecek ve istinafta bakılacak ondan sonra.
Gelelim sizin cihaza; ödemedi. Ceza kesinleştikten sonra hukuk mahkeleri aracılığla tazminat davası açacaksınız. (bu kısma çok hakim değilim avukat arkadaşlar var forumda eminim açıklarlar.)

Özetle. Kişi tahliye oldu diye "BERAAT" etmiyor.
Zararı gidermezse cezası artar.
Zararı giderirse düşer.
Önceden de hırsızlık suçu var ise 2 büklüm girer.

İçinizi rahat tutun elbet alacak o cezayı. Asıl sorun uzun zaman alması ve sabretmeniz. başka çare yok ama bu demek değil ki oldu bitti gitti ceza almadı.

Diğer arkadaş mobing için şikayetlerini v.s yazmız. Çok haklı. Çoğunda hiç bir işlem yapılmıyor maalesef. Doktor şikayetinde kesinlikle devlet doktoru korumakta. Hatta siz şikayetçi olduğunuz için o da sizden şikayetçi olur " bana hakaret etti" diyebilir bu daha da süreci uzatır. Onun için doktor kısmını (iyi doktorlar yok mu çok fazla onları ayrı tutarım) kimse yok ise yanında usulünce uyarı da bulunun işini yapmasını söyleyin. (anladınız siz.)