hocam selamlar black desert onlinede gerçek para kazanmak mümkünmü hesap satmadan?
Çok çok düşük ihtimal. Şöyle özetleyeyim:
BDO'da kişisel ticaret yasak. Yani sizin isterseniz sonsuz paranız olsun, bunu trade yolu ile başkasına veremiyorsunuz. Hesap satışı dışında para kazanmanın yolu eskiden item basmaktan geçiyordu. Merkez Pazar sistemi var; tüm oyuncular almak istediği itemlere ön sipariş atabiliyorlar. "PEN" yani en yüksek seviye eşya bastıktan sonra ilan sitelerine koyuyorduk. Almak isteyen kişi ön sipariş atıyor, biz de itemi o kişiye satmaya çalışıyorduk (yüksek ücretli itemlerde genelde 1-2 taneden fazla ön sipariş olmaz). Hatta 2 kez item sattım 300'er TL'den.
Ancak birkaç ay önce bir yama geldi, artık 20T üzerindeki itemler ön sipariş olsa dahi merkez pazara düşmeden önce 10-15 dakika bekliyor. Dolayısı ile bu itemin pazara atıldığını görenler ön sipariş atabiliyor ve rastgele birisine bu item geliyor. Kimse de haliyle para vermek istemiyor. Bunun da çözümünü bulduk gerçi. Patch saatleri her hafta Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece 03.00 'dır. Patch için serverlar kapatılacağı anda 10'dan geri sayım başlıyor. İşte tam bu anda ön sipariş ve satış işlemini başlatıyorlar. Zaten 03.00 itibariyle herkes oyundan düşmüş ve en az 4 saat giremeyeceği için otomatik olarak almak isteyene geçmiş oluyor.
Dilerim gayet açık şekilde anlatmam kafanızı karıştırmamıştır

BDO'dan para kasmanın yolu web sitesinden hesap açıp kasmak. Sakın Steam üzerinden açmayın benim gibi. Şu an benim hesabım Steam'de olmasa 4 bine yakın ederdi. Yukarıda yazdığım şeylere ek birçok iteme ve özelliğe daha sahibim. Ama Steam olduğu için almak isteyenlerin sayısı düşüyor.