Dr_midas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google algoritmaları hep gizli olduğundan, tahmin yürütüyorum. Yapay zeka, insan davranışlarını baz aldığına göre, uyduruk linklerin (yüksek DA olsa dahi) imdexlenmemesinin nedenini, link ya da kök domain ile bir ilgisi olmayan siteden alınması ve ve trafik çekmemesi olarak düşünüyorum.
Yani 'lazer epilasyon' sitesinin, yüksek DA olsa da Adobe firmasıyla ne alakası olabilir? Büyük ihtimal Google bunu intdexlemez. Öte yandan sadece yazılımla ilgili bir site olsa, büyük ihtimal Adobe sitesi indexlenir. Ahrefin işi tüm bu linkleri görmek. Google enerjinini bunlara harcanıyor büyük olasılıkla.
Yok maalesef düşündüğünüz gibi değil.

1. Link alınan yer ile sitenizin bire bir benzer içerikli olmasına gerek yok. (Zaten böyle olsa hacklink işe yaramazdı)
2. Geçen ay John bir video konferansta açıklama yaptı. Linke tıklanıp tıklanmamasının herhangi bir önemi yok. Sonuçta kimse tıklamayabilir, o sadece bir kaynak.
3. İndexleme konusunda da geçen bir yerde okumuştum. Google sırf indexlemeye yıllık 200bin evin elektrik harcaması kadar para ayırıyormuş. Hatta bir sayfanın indexlenmesinin maliyeti bile vardı. Yani ister istemez bazen kendimiz indexletmek durumunda kalıyoruz.

Bu konudan sonra bir çok denem yaptım. Eğer link aldığınız yer indexlendiyse 2-3 gün içerisinde etkisini görüyorsunuz. Search Console'a yansımış mı yansımamış mı bakmıyorum bile. Eğer ki sıralamada hiçbir değişiklik olmuyorsa rekabet ettiğiniz kelime için daha fazla linke ihtiyacınız var demektir.