Bu sorunun patlak vermesinin sebebi sorunun inkar edilmesine. Gemi batıyor ve inadına hiçbirşey olmamış gibi güvertede keman çalan, bunu pandemiye ve dış mihraklara bağlayan basından ve hükümetten insanlar.
Dandik oldu ama 3-5 dk da yapılma . Espriyi anlatabilmek için...

HDP kapatılsın diye imza vermiş birisi olarak söylüyorum. Başındaki zattan tabanına kadar kaç tane PKK'lı var , kendi Kürt uyruklu seçmenlerini dahi nasıl kandırıyorlar , neler söylemişler ama neler yapmışlar burada derinlemesine tartışırımda. Muhalefetin tek yapması gereken şu anda ekonomik krizi nasıl aşacaklarına dair güçlü vaatler vererek ve halka çıkış yolu göstererek, HDP'ye değilde SAĞ Türkiye'de SAĞ oylara oynayarak erken seçimi yaptırmak. Yoksa gerçekten işimiz yaş. Gönül isterdi ki MHP'nin iktidara biraz sözü geçsin-PKK'ya karşı doğru politikayı direttiği gibi, ülkede Liyakat sağlansın, Mısır + İsrail + Suriye+ Hollanda ve diğer yatırımcı yada bizim yatırımcımızın para kazanabilme potansiyeline sahip ülkelerle aramız düzelsin, orta yol bulunup herşey eskisi gibi güzel olsun. Gönül isterdi ki Cumhurbaşkanlığı kararnameleri kuvvetler ayrılığı ilkesini sarsarak kullanılmasın , yerli + yabancı yatırımcı ülkemizden korkmadan parasını yatırsın ama olmuyor işte. Gönül isterdi ki çiftçinin sorunları dinlensin, gereken önlemler "gerçekten" alınsın. Bakın mesela PAMUK , pamuk ciddi miktarda Traktörle sürülmesi gereken bir ekin, getiriside fazla. Ama bir tarlayı sürmek için 3-4 depo mazot koymak gerek. ÖTV yeni yeni sıfırlandı , üretim krizi patlak vermeden neden ucuz enerji üreticiye sağlanmadı? Şimdi cari açıkta ciddi bir pay sahibi olan yiyecek ve gıda ithalatıda yapıyoruz. Üretici perişan. Ama Medya'da tartışma programlarına bakınca , halkın %40'ı asgari ücretli, Almanya'da bu oran %1.5 dediğinde : Bardağa dolu tarafından bakın, 0 otomotivde kuyruk var cevabını alıyorsun. Dolar bugünde rekor kırdı. Normalde SOL ekonomi politikalarına karşıyım ama HDP siz olursa muhalefet, oy atmayı ciddi ciddi düşünüyorum. Sırf keman çalanların biraz burnunu sürtmek için düşünüyorum .Muhalefette Doğu Akdenizi vesaire eleştiren kime hizmet ettiği belirsiz insanlar olmasa düşünme payım bile olmazdıda, oda ayrı başlığın konusu.