Hollanda ineği çok süt verir, XXXXX elması daha tatlıdır, XXXX ürünü daha kalitelidir diye dışa bağlı kalınca 3 kazanıcam derken 5 kaybediyoruz. Aradaki kalite farkını satarken fazlasıyla çıkarıyolar. Böyle yapa yapa türk lirasının hükmü kalmadı işte batı diye diye doları başımızın tacı ettik. Onun yerine kendi imkanlarımızı sonuna kadar kullansak, ülkemizin madenlerini sömürgeci batıya peşkeş çekmesek çok daha iyi yerlere gelinirdi. Bunca yıl avrupa birliğinin kuyruğu oldukta ne oldu ülkenin hali ortada.
Ayrıca kimse feth etmek sömürmek zorunda diyli diyosunuz ama, özellikle müslümanlara karşı yapılan zulümlerden sömürgelerden haberiniz yok sanırım.
Siz olayı yanlış anlamışsınız. Ben şunu anlatmak istiyorum bir ekonominin refaha kavuşabilmesi için ekstra emek harcamadan üretimin artması gerekir. Ben hollanda ineği alalım demiyorum.
Hollanda ineği de aynı şeyi yiyor, türk ineği de, yani ona harcanan para emek aynı, ama biri 10 litre biri 30 litre veriyor. 10 çikolatanın 1 işçinin 1 saatlik emeği ile üretildiği ülke, 3 çikolatanın 1 işçinin 1 saatlik emeği ile üretildiği ülkeden daha ucuza çikolata satar. Bu da teknoloji ile olabilir.
Müslümanlara karşı uygulananlar devleti ilgilendirmez, kişileri ilgilendirebilir ama devleti ilgilendirmez. Biz islam devleti değiliz, olsak dahi, devletin duygusu olmaz diye bir ders vardır siyasette.