Teslim tebligatı icra dairesine ulaşmadan ve teslim edildigi tarihten 7 gün gecmeden hiçbir gayrimenkulünüze , maaşınıza , arabanıza haciz koyamazlar. Süreci uzatmak zaman kazanmak adına herhangibi bir icra dairesine gidip borca itiraz edebilirsiniz borca itiraz ettiginizde takip durur hiçbirşey yapamazlar 6 ay içinde banka itiraz için ticari mahkemeye başvurması gerekiyor bazı avukatlar iki sene sonrada başvurabiliyor zaten mahkemede bir sene ye yakın sürüryor ortalama borcu iki sene erteleyebilirsiniz icra inkardan da iki bin civarı dosya masrafı eklenir faiz hariç icrayı itirazda yaşadıgınız ilde icraya verilmemişse ilama ititaz edebilirsiniz takip durur yaşadıgınız il e yeniden dosya acılır borca itiraz ederseniz takip durur vs. Alacaklı avukata ulaşıp taksit yapmak istediginizi taksitlendirme imkanı var mı diye sorun bence anlaşmak en kolay yolu benim 6bin borcum vardı bankaya taksit yaparsanız ödeyebilirim dedim kabul edilmedi itiraz ettim 2 yıl sonra 6 bin lirayı. Gecmiş faizi silerek 12 taksitle ödeme planı yaptırmıştım sizden parayı alacagından eminse avukat işi uzatıyor ama tesellisi düşürse ana parayı ver kurtulalım hesabı yapılıyor gecmiş olsun.