Hayatımda hiç kurs, kitap satın almadım ve orta seviye ingilizce biliyorum hocam. Sadece söylemek istediğim şey türkçe bir şey araştırmadan önce yabancı kaynakları inceleyerek göz aşinalığı, mümkünse kulak aşinalığı oluşturun derim. Bir zaman sonra know kelimesi ile now kelimesini bir yabancı videodan duyduğunuzda ayırt edebilirsiniz. Bunun yeni doğan bebeğin kulak aşinalığı ile dil öğrenmesine benzetiyorum. Bu mottoyla ilerlerseniz ilginizi çeken bir araştırmayı ingilizce okumanız, izlemeniz daha fazla etki yaratır diye düşünüyorum.
İnşallah dediğiniz gibi olur hocam.
Ben kendim öğrendim. Şuanda da İngilizce öğretmenliği okuyorum. Dil bölümleri için (akademik düzeye C1-C2) kesinlikle kendi başına olmaz ama Genel İngilizce, konuşma vb. için (B1-B2) bir hiç yurt dışına çıkmadan native gibi olabilirsiniz. Özelden dilediğinizi sorabilirsiniz bir sürü taktik verebilirim.
Akademik düzeyden kasttettiğimi de şöyle açıklayayım; nasıl bir bir Türk öğrencisi dilbilgisi sorularını, paragraf sorularını %100 doğru çözmüyor onun gibi.
Ama anadiliniz gibi İngilizce konuşmayı hiç kursa gitmeden öğrenebilirsiniz, ki zaten kurs buna hiç de yardımcı olmuyor.
Anladım hocam İngilizce öğretmenliği okumanız da ayrıca hoşuma gitti neden derseniz kendi kendine İngilizce öğrenen birisinin bu seviyelere geldiğini duymak benimde birşeyler yapabileceğime inanmamı sağladı.