@Osmanlihitafi;
Hocam merhabalar,
Eşinizin girdiği MEB kursu değil Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş şirketlerin yapmış olduğu Mesleki Yeterlilik Sınavı (MYK Sınavı diye de geçer).
Sanırım " 16UY0244-4 Güzellik Uzmanı " yeterliliğinden sınava girmiş ve bu meslek ağır ve tehlikeli işler kapsamında olmadığından dolayı sınavı geçtikten sonra 200₺ belge ve kart ücreti vermesi zorunlu, bu verdiğiniz ücreti şirkete gönderiyorsunuz onlarda direkt olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu'na gönderiyorlar, yani kendilerinde kalmıyor vermiş olduğunuz 200₺ ücret.
Eğer vermezseniz 200₺ ücreti belge ve kart talebiniz yapılamaz ve belge sahibi olamazsınız.
Yapılan tüm ücretlendirmeler bakanlığın genelge ve talimatları doğrultusunda yasal ve isterseniz fatura talebinde bulunabilirsiniz ama %0 KDV olarak faturası kesilecektir 53. maddeye istinaden olması lazım.
Siz o 200₺ göndermezseniz eşinizin belgelendirme süreci yavaşlayacaktır ve belge sahibi olamayacaktır.
Her şeye para istiyorlar demenize istinaden söylüyorum;
Yasal olarak sınav öncesi sınav ücreti talebi edilir ve sınavdan geçtikten sonra sınava giren kişiden 200₺ belge ve kart ücreti alınır, harici bir ücretlendirmeye tabii değildir sınava girecek kişi.
Hangi firmadan aldığınızı pmden yollarsanız merak ettim, bende belgelendirme işi yapıyorum firmaların neredeyse hepsini tanıyorum.