Merhaba, bu konuda kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Yaklaşık 1 yıldır şahıs şirketim var ve adres olarak sanal ofis kayıtlı. 1 Yıldır sorunsuz gider olarak gösterdiklerim şöyle;
- Yiyecek veya içecek olarak her şey fatura veya fiş
( Burayı detaylandırmak istiyorum, market giderleri buna dahil değil. Yani domates, patlıcan, biber bunlar ev giderleri olduğu için sanal ofis ile kayıtlıysanız gider gösterilmiyor. Fakat su, abur cubur, havlu kağıt, peçete, çay, şeker v.b gider )
- Ulaşım giderleri
- Aldığım hizmetlerin fatura giderleri
- Mobilya, kırtasiye v.b ofis giderleri
- Sağlık giderleri
- Araba giderleri
- Kuaför, giyim, kişisel ihtiyac v.b giderler
- İş alanı ile ilgili diğer tüm giderler

Son olarak gider için fatura veya fiş fark etmiyor. Yeter ki gider göstermeye uygun olsun. En azından benim için böyle. Benim için diyorum çünkü bazı mali müşavirler yukarıda saydığım bir çok kalemi gider olarak gösterilmez diyerek göstermediğini çevremdeki şahıs şirketi olan kişilerden biliyorum. İnternette bir çok kaynakta bunların gider olarak gösterildiği bilgisi mevcut. Şirket sahibi olan veya olmayı düşünen bir çok kişi yeterli araştırma yapmadığı için maalesef vergiden kaçınma kısmında eksik kalabiliyor. Şirket kurmadan önce araştırma sürecim yaklaşık 3 ay sürmüştü