Merhaba,
Aşağıdaki metni eşim adına yazıyorum. O yazdı ben gönderiyorum.
Önce başvuru yapmak için bu ilandaki numaraya yazdım bu numaradaki kişi beni başka bir kişiye yönlendirdi.
Yönlendirdiği kişi Türkiye ekip sorumlusuymuş. O kişi bana bir başvuru formu attı. İsim soyisim dışında herhangi bir kimlik bilgisi istemedi forumda. Daha sonra iş şartlarını sesli mesaj atarak anlattı. Kafamda soru işaretleri kalmaması adına iş ile alakalı ayrıntılı bilgi veren dökümanların ekran görüntüsünü attı "Eğer bu iş bana uygun, yapabilirim diyorsanız benimle tekrar iletişime geçin" dedi. Bende uygun olduğunu söyledim.
Sonra beni muhasebe departmanına yönlendirdiler. Muhasebe departmanı ile görüştüm yine orası da bir forum doldurmam için link verdi. Forumu doldurmadan önce işaretlemem gereken ilk bölüm var orada da şu vardı;
Bu formu doldururken girdiğim tüm bilgilerin K.V.K.K ( Kişisel Verileri Koruma Kanunları ) çerçevesinde sadece iş başvurumda kullanılmasına iznim olduğunu ve harici bir kullanıma iznim olmadığını beyan ederim.
Bu formda sadece TC numaram ve kimlik serino bilgileri isteniyor. Aslında biraz güvenmek istiyorum da kafama takılan tek soru işareti; daha önce evde paketleme işinde bana para göndermişlerdi ve geri iade etmemi açıklama kısmına da bir numara yazmamı istemişlerdi ya, aynı şart bunlarda da var.
Onun dışında aslında kafamda pek bir soru işareti yok. Firma ismi monistat.com, internetten araştırdım biraz gerçekten var olan bir firma.
Lütfen spoiler içerisindeki yazıyı görüntüleyerek fikirlerimizi belirtelim. Daha önce yaşanan olaydan dolayı Papara ile davalık olma durumuna geldik, bu yüzden yoğurdu üfleyerek yeme taraftarı olduğu için temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.
Hesaba para göndertip geri gönderme istemeleri bana hiç mantıklı gelmedi açıkçası! Bu yüzden vazgeçireceğim. Hesaba para göndermek gibi bir şey olmaz. İlla ki karşındakinin o kişi olduğuna dair muhtevaslı bir bilgiye sahip olmak istiyorsan yüzüyle kimliğinin aynı anda göründüğü selfie görseli isteyerek bu işlemi sağlayabilirsin. Yine adımıza Papara hesabı veya kripto borsalarından bir hesap açacaklar, ondan sonra ben bunları en son bulup karakolluk olacağım ve haklıyken suçlu olacağım.
Yukarıda bulunan ilan linki, spoiler içerisindeki eşimin yazdıkları ve benim bu ifade ettiklerim çerçevesinde düşüncelerini belirten arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.