Kardeşim rızık denilen şeyi bazıları yanlış anlıyor sanırım. Eğer 50 bin tllik kreşe 100 bin tl okula göndereceksen, bebek arabasını 7-8 bin tl'lik alacaksan, bi tanecik oğlum bi tanecik kızım diye her şeyin lüksüne gideceksen çocukla gönderilen rızık lüks paketi kapsamıyor emin olabilirsin. Her şeyin ekonomik olanı var. 350 tlye de çocuk kıyafeti var 50 tlye de. Sadece ekonomik olanın üzerinde ZARA yazmıyor. 50 kuruşa da bebek bezi var 3 tlye de sadece birinin üzerinde prima bilmem ne yazmıyor.
İki evladım var. Biri 5 yaşında biri daha yaşına girmedi. Hiç ekonomik sıkıntı yaşamıyor muyum? Dibine kadar yaşıyorum. Ama bazen o kadar az bir para o kadar çok problemi çözüyor ki inanamıyorum. Her baba gibi evladım için en iyisini isterim. Ama nasibinde olmayanı yediremezsin de giydiremezsin de.
Bence paradan dolayı çocuk için doğru zamanı beklemeye gerek yok. Eşin istiyorsa ve bir hayat paylaşmaya niyetliyseniz öyle paylaşırsınız. Yokluğu da paylaşırsınız. Varlığı da...
Allah nasip ederse başka tabi ama;
Çocuk doğduktan sonra birbirinize ayıracağınız zamanın ciddi bir miktarda azalacağını göz önünde bulundurun. O yüzden evliliğin keyfini çıkarmak başlangıçta daha güzel bir fikir olabilir. Hiç yoksa 5-10 yıl el ele tutuşup gezemezsin bile...
Sen veya eşin mental olarak bir çocuğun aileden alacağı eğitimi vermeye hazır mı? Bu da başka bir yön.
Belki daha sayılacak bir sürü şey var ama PARA en sonda gelir.
Allah sağlıklı sıhhatli evlatlar ve huzurlu bir ev nasip etsin.
Not: Kadınlar o kadar duygusal varlıklar ki her ağızlarından çıkanı dert edinirsen mutlu olamazsın. Shift+Del