trolldayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisayar bölümü öğrencileri iseler niye çocukları heba edeceksiniz. O dediğiniz saadet zincirindeki iş mantıklarında her zaman yukarıdakiler kazanır. Sürekli bir şekilde çevrenizden insan bulabilecekseniz yada 4-5 sene bu işe kafa yorup uzun vade bakacaksanız girin, yoksa sizin için bir getirisi olmaz emin olabilirsiniz. Bende programcılık mezunuyum okul yıllarımda benimde sürekli etrafımda arkadaşlarım toplanırdı. Bir şeyler yapalım edelim diye ama öyle olmuyor maalesef ki birinin aklına yatan diğerine uymuyor, birine kolay gelen diğerine zor geliyor. O yüzden bence kendinize yatırım yapmaya kendinizi dijital bir alanda geliştirmeye bakın. Sektör yaşlı kurt ve sırtlanlarla dolu milyonlarca yeni mezun bilgisayar bölümlerinden öğrenci varken, mühendislik ve diğer sektörlerde iş bulamayıp bilgisayar kollarına yönelen öğrenciler varken. Bu tarz işlerde koşturmanız geleceğiniz açısından intihar olur, sosyal bir birey değilseniz çevre dışında size bir şey katmaz. Bunlar yerine size tavsiyem elinize nakit geçsin istiyorsanız büyükşehirlerde üniversite öğrencilerine konda vs.. tarzı anket şirketleri kapı kapı dolaşıp anket yaptırtıyor ve sadece hafta sonları oluyor, günlük 7-8 saat için ortalama 150-200 lira arası bir para veriyor. Hafta sonları bu tarz işlere katılıp aylık 1000-1500 lira arası kazanç elde edebilirsiniz.
Benim maddi açıdan bir problemim yok benim yaptığım işleri yapacak kapasiteye sahip değiller 2 haftadır gösteriyorum tık yok bu tür işlerden üç beş gelir elde etseler yeterli bize kafasındalar