Şurdaki tartışmaların temel sebebi 300 lira muhasebe ücretinden başka bir şey değil. Kanun açık ve net. Manipülatif yazılar yazıp insanların kafasını karıştırmaya gerek yok. Görevini düzgün yerine getiren arkadaşları tenzih ederim. Ancak bazıları kasıtlı olarak bu kanunun web sitelerini kapsamaması için elinden geleni yapıyor. Tamam anlıyoruz ekmeğinizi etkiliyor ama bizim de havaya saçacak paramız yok..

Yani şöyle düşünün. Ben video çekiyorum youtube yerine kendi web sitemde yayınlamak istiyorum. Ne yani o zaman bu kanundan faydalanamayacak mıyım?

Biraz mantıklı düşünün arkadaşlar.

Web sitesindeki reklam gelirlerini kapsamıyor diyenler şunu söyleyebilir mi? kanunun hangi maddesinde yazıyor bu web sitelerini kapsamıyor olayı? Bir de kanunda boşluk olduğu söyleniyor. Bu boşluklar neden sürekli bizim aleyhimize işliyor diye düşünülüyor?

Metin diyor ki;
Sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticilerinin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar.

Öncelikle sosyal ağ sağlayıcı kanuna göre nedir?
5651 sayılı Kanun’un 2. maddesinde göre sosyal ağ sağlayıcı, sosyal etkileşim amacıyla kullanıcıların internet ortamında metin, görüntü, ses, konum gibi içerikleri oluşturmalarına, görüntülemelerine veya paylaşmalarına imkân sağlayan gerçek veya tüzel kişileri ifade etmektedir.

Yani her hangi bir web sitesi bir sosyal ağ sağlayıcı olmuyor mu? Benim anladığım bir web sitesi sosyal ağ sağlayıcıdır.

Ayrıca burada üretilen içeriklerde sosyal içerik üreticliğidir. Resim, yazı, ses, video gibi.

Kanunda aleyhimize neden açık arıyoruz onu anlamıyorum. Kanun genel olarak içerik üreten ve bundan gelir elde eden herkesi kapsıyor.