Merhabalar,
Hikaye konularını görünce canım çekti, bir tane de ben açmak istedim (: Ana projem değil, yalnızca adsense ile pasif gelir elde etmek için böyle bir girişimde bulunuyorum.. gaza gelip siteyi satmazsam tabii :d
Blog sitesi açtım ve burada onunla ilgili gelişmeleri paylaşacağım. Şu an bile hangi gün veya tarihte olduğumuzu bilmediğim için tarih falan belirtmeden yaptıklarımı anlatacağım.
Seçtiğim dal, 10 yıllık bilgi ve birikime sahip olduğum bir konu . Niche değil.. İlk sıralar haber siteleri ve çok otoriter siteler tarafından işgal edilmiş durumda. Hiç önemli değil, hepsini tokatlayacağım.
Hedef: Yazdığım Her Makalede İlk Sıraya Gelmek Strateji: En iyi içeriği oluşturmak.
Makaleleri anahtar kelime odaklı değil, tamamen kullanıcı odaklı bir şekilde yazacağım. Her bir yazıyı ise en az 2000 kelime içerecek şekilde oluşturmayı düşünüyorum. Kelime sayısına çok takılmayacağım, anlatabileceğim her şeyi yalın bir şekilde anlatıp gereksiz yere de uzatmayacağım. Yine de uzun olması önemli.
İlk sıraya yerleşmek istiyorsan, ilk sıradakinden daha uzun ve daha kaliteli bir içerik oluşturmalısın.
Adsense onayına 2-3 makale olunca göndereceğim.
Reklamları da sadece yazının içine "3 adet" koyacağım. Reklam sayısı az olduğunda tbm artar. Ayrıca Radmin'den öğrendiğime göre ana sayfada reklam olması kazancı düşürüyormuş. Reklam gösterimi ile tıklama arasında iyi bir orantı olmalı sanırım. Yeni öğrendiğim bir şey olduğu için etkisini bilmiyorum, bu sitede deneyip sonuçları göreceğim..
İlk Gün
Domain, hosting + dedicated ip aldım. İhtiyacım olan eklentileri kurup ayarlarını yaptım. Site başlığı, açıklaması, url yapısı gibi temel ve basit şeyleri ayarlayıp iletişim, hakkımızda, gizlilik politikası sayfalarını oluşturdum (adsense için bu sayfalar gerekli). google, bing, yandex kayıtlarını yapıp site haritasını gönderdim.
eklentiler: amp + litespeed cache + rank math seo + table of contents + post views counter + contact from 7 (iletişim formunu çalıştırmak için smpt ile falan uğraşmadım. eklentiyi
adsense onayı almak için kurdum zaten. iletişim formu çalışmasa da onay alınabiliyor, görüntü şeklinde durması yeterli).
İçinde 1 tane makale olan sitem vardı, makale ise google da 1. sırada duruyordu. Oradaki içeriği bu siteye aktarıp yönlendirme yaptım. Daha ilk günden siteye insanların gelmesini istedim. Uzun süredir girip bakmıyordum, o yazı günde 500 hit alıyordu ama 50-100'lere kadar düşmüş. Olsun, başlangıç için siteye insan girmesi iyi bir şey.
(Makale 2.224 kelimeden oluşuyor, öne çıkan görsel haricinde içinde resim yok. Yazacağım diğer yazılarda da aynı şekilde yapıp ekstra resim kullanmayacağım).
Sitenin sosyal medyasını falan açmayacağım, ana projem olmadığı için çok fazla vakit ayırmak istemiyorum, sadece boş kaldığım zamanlarda makaleyi yazıp içerik girişi yapacağım. (Siteye logo, favicon bile koymadım, bi ara koyarım).
Büyük ihtimalle uzun aralıklarla paylaşım yapacağım için google indexlemesi sıkıntılı olacak. Backlink olmadığı için indexler yavaş olacak ama sorun değil. Bu site için backlink almak istemiyorum, kalemimin gücüyle ilk sıraya yerleşip gerçekten kalemimin güçlü olduğunu hissetmek istiyorum.
Bugün
Yeni makaleye başlayıp 179 kelime yazdım ama canım sıkıldığı için şu an bu konuyu açıyorum
Bugün
Geçen gün başladığım kısa yazıyı bitirmeden paylaştım. Bu yazıya özel yeni bir şey deneyeceğim. Madem ki google da güncelleme önemli, bende yazının başlangıcını yazıp paylaşır sonra da ekleme yapa yapa 2000 kelime ve üzerine çıkarırım. Yazdığım yazıların konsepti Türkçeye benziyor, sondan eklemeli.. bu yüzden benim içinde çok uygun.
Nihayet sitede 2 yazı oldu.. hızlıca ikisi içinde iç linkleme yaptım. Sur gibi olacaklar.. ilk sıralara çıkıp birbirlerini her daim destekleyecekler..
O kadar rahatım ki hiç umurumda değilmiş gibi.. ama merak etmeyin her yazı ortalama 6 ay içinde ilk 3'e, devamında da çok fazla sürmeden ilk sıraya yerleşecek ve hiçbir sitenin hiçbir yazısı onu deviremeyecek.
"kibir en sevdiğim günahtır.." :d
.
.
.
to be continued
.
not: her "bugün" farklı bir gündür..