Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar merhaba

ev için ihtiyaç söz konusu olduğu için yapılan ihtiyaçlar ve ödenen ücret

Aldığım ihtiyaçlar;
2 Adet 30'lu yumurta
5 lt ayçiçek yağ
5 kg şeker
5 kg un
2.5 kg pirinç
1 kg tereyağ
1 kg peynir
1 kg kaşar
1 salça
5 süt
1 kg domates
1 kg biber
1 kg patlıcan
1 kg kabak
1 kg salatalık
1 kg limon
500 gr sarımsak
5 kg patates
5 kg soğan
1 kg muz (bunu alabilmek için 3 ürünü almaktan vazgeçtik)
1 finish
1 yumoş
1 adet çamaşır suyu
1 5 kg renkliler deterjan
1 5 kg beyazlar için deterjan
1 yumoş bakım
1 şampuan
1 saç kremi
1 tuvalet kağııdı
1 kağıt havlu
1 ıslak mendil
1 Pril Sıvı Bulaşık Deterjanı
1 Sıvı sabun
1 diş macunu
2 diş fırçası
1 Listerine
1 kolonya
1 50'li maske

burası ortalama 1.380 ₺'den fazla küsür tuttu.

1 kg muz aldık iyi mi yaptık kötü m bilmiyorum diğer meyveler el yakıyor çünkü.

evin belki de %10-20'lik kısmını geçmeyecek şekilde alışveriş ettik daha çok ihtiyaç var

asgari ücret 2.824 ₺

kira ve faturalar toplam 1 maaş ediyor.

geçen ay aldığım ihtiyaçları bu ay aynı fiyata alamıyoruz, her geçen ay aldığımız ürünler borsa gibi değer kazanıyor.

1 maaş ile buzdolabını bile dolduramıyoruz ki bunun giyim, sosyal aktivite, diğer ihtiyaçlar, borçlar, kredi, kredi kartısı var.
Merhaba hocam. Fiyat bana biraz pahalı geldiği için merak ettim ve telefon elimde istegelsin uygulamasını açtım ve tek tek kilolarına kadar dediklerinizi ekledim. Hiç bir ürünü eksik eklemedim ne yazdıysanız onu ekledim ek olarak muz 1 kilo yoktu 750gr vardı bu yüzden 2 adet aldım yani 1.5kg muz aldım toplamda 928 TL tuttu. Çok vakit gitmesin diye marka yazmadığınız ürünlerde ilk önüme çıkanı sepete attım. Eğer gerçek alışveriş yapıyor olsam tabi ki tek tek bakar ve seçerek uygun olanı alırdım. Tabi birde kampanyalar var onları da kullanmadım. Yani bence bu alışverişi 800-850 TL arasına yapabilirdim ürünleri seçerek ve kampanyaları kullanarak. Sizin ödediğini ücret ile arada uçuk bir fark var. Bence aldığınız yerden bir daha ürün almayın. Trendyol hızlı market yada istegelsin kullanın. Yazdığım fiyatlara kadar düşeceksiniz.