BReeD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bilgi.

İsterseniz aynı anda aynı saniyede 1milyon yerden link alabilirsiniz. X bir site kurdunuz ve bir bülten yayınladınız falanca tarih falanca saatte siteyi açıyoruz. Şöyle böyle indirim var diyip bunu tüm bloglar forumlar vs vs gönderebilirsiniz. Hiçbir zararı olmaz. Buradaki tek sıkıntı aynı anchor text üzerine link almanız olacaktır. R10.net diye alırsanız bir şey olmaz. Ama "webmaster forumu" diye alırsanız link aldığınız sayfa sıralamada kaybolur.

Ayrıca 100 forumdan bu şekilde link aldınız diyelim anchor'ı da URL yaptınız. 100 forumun ne durumda olduğuna bağlı olmakla beraber illaki sıralamada artış yaşarsınız. ( Bu link aldığınız sayfaların indexlenmesi şartıyla.)

Bu yorumlarımın tamamı uyguladığım, gözlemlediğim tecrübelerime dayanmaktadır.

Son olarak da bonus: peki ben bu linkleri aldım etkisini ne zaman görürüm diye merak edenler için.

Link aldığınız sayfa indexlendiyse 1 2 gün içerisinde etkisini görürsünüz. Sıralamada hiç bir hareket yoksa rekabete ve link aldığınız sayfanın durumuna göre yeterli etkiyi sağlamamış demektir. (Google yetkilisine soruyorlar ne zaman etki görülür? 2003te olsaydık bir kaç ay beklerdiniz. Artık İndexlediğimiz sayfalardaki linklerin etkisini bir kaç gün içinde görebilirsiniz.)
%100 katılıyorum.