Hocam iki aylık daha yeni evlisiniz birbirinizi tanıyacağınız zaman geçmeli evlilik öncesi ilişki ile aynı çatı altına girdikten sonraki ilişki bambaşkadır. Yeni evlenen çiftlerin ilk 2-3 yıl çocuk yapmaması gerektiğine inanıyorum açıkcası canım cicim ayları geçtikten sonra iki bireyin birbirine olan sevgisi saygısı devam ediyorsa çocuk düşünülmeli sadece benim çevremde evliliğin ilk yılında çocuk sahibi olup boşanmış 3 akrabam var.
İşin Maddi kısmına gelince bence sizin fikirleriniz çok yerinde ve mantık çerçevesinde gerçekçi bir yaklaşım, nasibiyle gelir rızkıyla gelir vs vs yaklaşımlara prim vermemeniz sevindirici, bir çok arkadaşın belirttiği gibi çocuklar bereketi ile rızkıyla gelseydi ülkemiz ekonomik anlamda cennet gibi bir yer olmalıydı. Çocuk dünyaya getirmek mesele değil o çocuğa nitelikli bir yaşam sunabilecekmiyiz asıl mesele budur , r10 forumumuzda bile gençlerimizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar gelecekteki kaygılarını görüyoruz maddi yoksunluk büyük bir kesimin en büyük sorun.
ülkemizde çocuk yapma konusu Saldım çayıra mevlam kayıra temelinde olan bir mantığın hakimiyeti altında olduğu için durumumuz ortada elin yabancı çocuklarının anlık istekleri bizim çocukların sadece hayalleri oluyor ve onlarada anca soyut kavramlar ile teselli veriyoruz.