pinbtc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
" insan ne olursa olsun eşine laf söyletir mi güzel kardeşim " diyorsun. bağnaz ve yobaz bir yaklaşımdır bu.

burada hiç kimse arkadaşın eşine bi laf söylemiyor. " eşinin tutumuna " laf öylüyor öncelikle bu nüansı ayırt etmelisin. olayı dramatize edip demogoji yapmanın manası yok. eşinin tutumu buradaki insanlara göre hatalıysa bu tutumu eleştirmişler ve kendilerince farklı fikirler sunmuşlar o kadar. fikirleri tartışılır kısacası burada, şahıslar değil. sen ise olayı şahıslara bağlıyor demogoji yapıyorsun. eşine laf söyletir mi bilmem ne.

benim de bir sorunum olsa işin içinden çıkamasam ve anlatacak birilerini arasam, paylaştığım takdirde yaşadığım sıkıntılar hakkında yapılan yorumlar, o sıkıntılar özelindedir. eşim özelinde olmaz. ben de bu yorumları dinler, anlamaya çalışır ve hak verip vermediğimi tartarım bu sayede içime de atmamış olur, farklı fikirlerle beraber daha detaylı bi muhakeme yapma yetisini kazanırım. kısacası. hiç kimse arkadaşın eşine laf maf söylemiyor, burada olayları çarpıtmayın.

benim yazımı da alıp yazmışsınız rest mest diye. evet. eşi çocuk istiyorsa sen de refah düzeyi yüksek bir ortamda bu çocuğu büyütmek istiyorum resti çekebilirsin demişim, bunun nesinde hata, yanlış gördün de takıldın bu kadar?
Siz nasıl fikrinizi açıkça yazıp benim düşüncelerimi eleştiriyorsanız bende aynı hakla yazılanları kendimce yanlış gördüm fikrimi beyan ettim. Size göre dar görüşlü veya nasıl ifade ederseniz artık yanlış düşünüyor olabilirim. Arkadaşın maddi anlamda sıkıntısı var bazı şeyleri planlı yapmak istiyor olabilir. Daha rahat bir şekilde çocuğunun büyümesini istiyor olabilir. Eyvallah. Ama mevzu zaten eşinin mevcut durumu anlamaması. Şimdi resti çekin yazmışsınız. Benim takıldığım nokta evlilikte her fikir aylığında rest çekecek olursak sağlıklı bir iletişim kurulamayacağı konusunda. Yoksa yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. Konuşmuş çözememişler burada anonim olarak fikir almak istemiş. Kafasına yatanları uygular çözmeye çalışır. Çözemez ise gider profesyonel yardım alır.
Konuyu tekrar okudum baştan sona ilk yorumumu düzenledim. İyi Akşamlar.