keramet bekleyip duracaksanız boşa nefes tüketmeyin boşanın önünüze bakın. yok çocuk rızkıyla gelirmiş yok şuymuş buymuş hurafelere inanmayın.

çocuk rızkıyla gelir ne demek ben sana söyliyim. 5-10 çocuğu patır patır doğurup ardından onları ırgat gibi çalıştıran sömüren cahil toplumların bu sömürüyü legalleştirme sözcüğü. o çocuklar büyüdükçe eve para sokuyor, tabi rızkıyla gelecek.


gelelim gerçeklere.

plan, program, sistem olmadan adım atma. yarınını görmezsen bugünün düne bağımlı geçer. bu bağımlılıklarının tümü de borçların harçların, üstündeki yükler vs. düne bu kadar bağımlıyken bir de çocuk yaparsan o çocuğa nasıl bi gelecek sunabilirsin bir düşün.

eşin madem çok çocuk istiyor, sen de o halde " ben de bu çocuğa sağlıklı, huzurlu, refah bir hayat yaşatmak istiyorum " diye rest çek. bunu sağlamanın tek yolu da senin mesleğe atılman, haliyle kpss kasıp çok çalışman diye devam et.

yok öyle ben çocuk istiyorum diyip yarını muallak bir sürece hem seni hem küçük bi garibanı sürüklemek. herkes ne sorumluluk alıyorsa bedelini ödeyecek. gidecek kpss sini kasacak, atanacak, maaşını eline alacak ondan sonra daha garanti bir sürecin içinde gönlünüzce hareket edeceksiniz.

eşine okut bu yazımı, belki aklını başına alır. bu hayalperest, hurafe tanımlarla iş yürütmez.