Çocuk nasibiyle gelir lafına inanmıyorum maalesef. Eskiden olsa bu söz geçerli olabilirdi belki çünkü o zamanlar insanlar ve aileler birbirine yardımcı olurmuş. Fakat şimdi ise siz aileme borcum var diyorsunuz. Ben bile evlenmeyi düşünmüyorum hala durumum kötü değil kendime ait evim var ama hala evlenmeyi düşünmeden önce biraz daha birikim yapmayı düşünüyorum. Çocuk nasibi ile geliyorsa o zaman neden hala etrafta aç insanlar var ? Çocuklar istedikleri hayatı yaşayamıyor da genç yaşta parasızlık çekiyorlar ? Siz kendinizce böyle düşünceye varabilirsiniz fakat öğrenci olup para yok diye bu netteki görüntülü sohbet sistemlerinde para için neler yapan insanlar var. Çocuğuma iyi bakıyorum dersin arkadaşlarından özenir bir iphone 13 alamıyorsun diye saçma sapan yollara girebilir. Devir kötü ve para için insanların yapmayacağı şeyler yok maalesef.
Borcunuz olduğu için bence düşünceniz güzel çocuğunuza iyi bir gelecek sunmak için çok çalıştığınız belli iyi bir baba olmak istiyorsunuz. Fakat eşinizin de borcu olduğu halde bir işe girmek yerine size yüklenmesi kötü olmuş. Zaten çocuk olursa eşinizin kyk borcunu da siz ödeyeceksiniz çünkü bazı kişiler çalışmamak evde oturmak için çocuk yapıyor çevremde de çok var. Hemen çocuk istemek yerine bence bir işe girip 1 yıl çalışıp size yardımcı olarak borçlarınıza yardımcı olmak yerine, sizi anlamıyorsa da yapacak bir şey yok.
Fakat yine de "Bilseydim evlenmezdim" lafı biraz ağır olmuş. Yukarıda arkadaşın dediği gibi "doğru kişi ile yapmayı gözden geçirin" bu lafı düşünün.