Asıl kabul etmesi gereken kişiler/kurumlar kabul etmiyor diye söylenti kalıyor. Kimsede para yok, hangi sektör olursa olsun işler düşüyor bunu görmek için başkasının söylediklerine göre haraket etmene gerek yok. Gayet açık ve net her şey.
Gıda sektöründe işler düşmüyor mesela. Bilişim sektöründe de bize gelen teklifler az değil. Hatta bir çoğunu dostlarımıza paslıyoruz. Eğitim sektöründe anaokullari pandemiden dolayı durağanlaştı ama şimdi hareketlenmeye başladı. Medikal sektöründe cerrahi sünger(sponge) satan bir abimiz var. Isleri gitgide daha iyi oluyor.
Yani hangi düşler düştü? Tarım mı, hayvancılık mı? Fındık mı, çay mı? Varsa fındık ya da çay bahçesinden şikayetçi olan satın alalım?
Şu anda bile r10 da aktif başlıklarda 20-60-200 k parası olan kişiler bu para ile ne yapmalıyım diye üyelerden fikir alıyorlar. Cevap verenler de biz böyle kazanıyoruz, gel sen de kazan diye ya yem atıyorlar ya da yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Herkeste para var. Ama siz kaç paraya para diyorsunuz? Yani kimi insan 1 milyon nakit olduğu zaman eh işte idare eder modundadır. Kimisi 10 bin lira nakit var diye dünya benim sanır.
Bu ülkede en aptal, en yeteneksiz, en salak, en beceriksiz bir insana bile ayda 3000 tl maaş veriliyor. Üstüne yeteneği ile, aktifligi ile, eğitimi ile, zekası ile rakam koyamayan zaten hiç tatava yapmasın. Mimar olduktan sonra twitterda memuriyet etiketi açan bu zihniyet değişmeli. Ülkede iş de var, para da.