E-Commerce & Dropshipping
Hocam bu konuda bir yanlışlık var %100 eminim ama nerede olduğunu çözmek lazım, öncelikle ihracat yapacağınız ürünün bir GTIP olur ve bu her ülke de aynıdır aslında. Bu konuda ki şüphelerim DHL sizden fazla ücret talep ediyor olabilir veya gümrüğe fatura ibraz edilmediği için yani 100 olarak bilmediğinden atıyorum gümrük bunu 1000 gibi nitelendirip 75 vergi çıkartıyor olabilir. Bir çok konuda yanlış anlaşılma olup problem olabilir, bu yüzden sizden tavsiyem bir gümrük firması ile anlaşın bu konuda düzenli bir ihracatınız var ise gümrük işlemlerinizi onlar halletsin. Aynı konu bazen Aliexpress ürünlerinde de yaşanıyor, gümrükte faturasını bulamıyorlar veya ibraz edilmemiş oluyor ürüne bakıyor atıyorum saat diyor bu saat 500 TL dir üzerinden vergilendirme yapıyor belki sen o saati 1000 TL ye aldın o zaman 50-100 TL vergi verirsin ama 100 TL ye aldıysan yine 100 TL vergi çıkmış olur. Bu örnekler tamamen afaki, fakat ben Lojistikçiyim yani ithalat ve ihracat süreçlerine hakimim önceki firmamda birebir ilgileniyordum da, kesinlikle bir yanlış anlaşılma var.