mgk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba matematik temelim olduğu için pek çalışmadan 2021 DGS sınavında 30 matematik, 34 türkçe yaptım. Matematik sorularının neredeyse yarısı artık mantığa döndü, size tavsiyem konuları hızlıca bitirip bol bol soru çözmeniz ve sayısaldan girseniz dahi türkçeyi es geçmemeniz. Matematik ve geometri için tasarı yayınlarının test kitapları var onları alabilirsiniz ayrıca Muhammet Elçi hocanın da kitap çıkaracağını duymuştum çıkardı mı bilmiyorum ona da bakın mutlaka. Geometri çalışmayı da ihmal etmemelisiniz genel sınavlar içerisinde en kolay geometri soruları DGS sınavında karşımıza çıkıyor buna rağmen insanlar ön yargılarından dolayı geometriyi es geçiyor. Siz bu hataya düşmeyin, önünüzde uzun bir zaman dilimi var mutlaka eş zamanlı olarak çalışın. Türkçe için bir kitap yeterli olacaktır ve cevapları doğru olduğu sürece yayının pek önemi yok, paragraf soruları fazla bilgi birikimi istemiyor kitap okuma alışkanlığınız varsa ve okuduğunuzu rahatlıkla anlıyorsanız Türkçe sorularından en az 30 tanesini soru çözme pratiğini oluşturarak kolaylıkla çözebilirsiniz. Soru çözme pratiğini ise türkçede deneme çözerek kazanabilirsiniz. Merak ettikleriniz varsa her zaman yazabilirsiniz.
Teşekkürler hocam. Bende geçen yaz girdim hiç çalışmadan 15 net matematik 20 net türkçe yapmıştım. Bu sene çalışıp girmeyi düşünüyorum. Mesela günde kaç soru çözsem yeterli olabilir sizce yoksa dediğiniz gibi konuları tek tek bitirip ardından soru çözümüne mi geçiyim.Bir yandan lisansa tamamlamak istiyorum ama kimisi de diyor gereksiz vs. lisans tamamlamak yerine bilge adam da siber güvenlik kursu almayı planlıyorum sizce mantıklı mı?