Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim hocam sizi görmek güzel.
Sorunsuz Plesk'ten Lemp geçince en büyük sorun mail oldu benim için.
Tabi olaylara çok aşina olmadığım için yavaş yavaş öğreniyorum.
Şİmdi smtp eklentileri var ve bazı servisleri buna bağladığımızda mailler gliyor ama bende bir contact form var ve dosya ekleniyor. Bu smtp sistem ile 300 400 kb içerikli dosyalar geliyor ama 1 mb üstü gelmiyor. Loadingte kalıyor. Php.ini içinden gerekli boyut izinlerini verdim.

Plesk muhteşemdi. İçinde mail serverda var ve mail kutusunu sorunsuz ayarlamıştım. Sunucu ipleri bazı mail sunuculardan banlanmıştı ve kaldırmıştım bu banları. Tüm dns ayarlarını yapılandırmıştım. Öylesine ki sınırsız mail açılabiliyor ve contact forma dosya başı 100 mb 10 dosya yükleyip pat diye siteden bana gönderilebiliyordu. Contact forma hem domain emailimi hem gmailimi girmiştim direk dosyalar gmaile düşüyordu.

Lemp geçtikten sonra mail olayı son buldu. Lemp kurulu sunucuya mail server kurulur mu bilmiyorum. Kuranlar sıfır sunucuya kuruyordu. SMTP olayı bana çok başarılı gelmedi gmail 24 mb limiti var ama 1 mb üstü dosyalı bir formu atamyorum gelmiyor 300 kb geliyor.

Pleski özledim Daha önce loader iodan tesler yapmıştım plesk çok ciddi iyi sonuç alıyordu. Bir hatam sunucu yedeğini alsam geri döndürebilirdim
Mail işi sorun. Sizce bu dosya uploadlu form işini nasıl halledebilirim.

Bu konularda deneyiminiz var mı? Teşekkür ederim.
Mail server php.ini bağımsız olarak kendisine göre ayarına yükler ama yerel kurduysanız eksik bir php.ini ayarı olabilir. Ssh bildiğiniz kadar her şeyi görmek için ftp üzerinden ssh girişi yapıp dosyaları inceleyin. Ne kurduğunuzu bilmediğim için bilgi veremem.
Deneme yapıp kendinizi geliştirmeden yapmanız dediğiniz gibi hata olmuş.
Ben sunucularda hatta plesk üzerinde bile mail sistemi çok iyi olsa da kullanmıyorum. Sebebi basit trafik yoğun olursa sitenin performansını etkiler. Ya ayrı sunucuda mail sistemi kurun ya da 10gb aşacak kadar mail trafiği yoksa orta ölçekli bir site için Yandex Mail tarzı servisler kullanabilirsiniz.