Eğer ki dindar ve sorgulayan araştıran bir hristiyan olsaydım, sorularımın cevabı hiçbir kitapta bulunmazdı. Ya hristiyanlıktan çıkardım ya da çevreme adapte olup hristiyan olmaya devam ederdim. Yani burada bir eşitsizlik durumu olduğuna katılıyorum. Benim de bir kaç sorum var belirtmek isterim belki beni tatmin edici cevap veren birisi olur ise uzaklaştığım inancıma geri dönerim.

1- Neden dünyaya gelmek zorundaydık? Allah bana "sen cehenneme git" dediğinde karşı mı gelecektim? Diyelim ki gelecektim. Peki Allah beni cehenneme gönderecek güçte değil mi? Geleceğimde yapacaklarımı bilmiyor mu ki bana orada gösteremez mi bunları dünyada yapacaksın hiç gitmene gerek yok vs...

2- Evrim teorisi ile dinimiz çakışmakta. Ben bilimciyim. Şimdiye kadar evrim teorisinin yanlış olduğunu gösteren tek bir şey göremedim. (İçi boş safsatalar anlatanlar var sadece) Dinimiz ise Hz Adem ve Havva'yı mükemmel şekilde yarattık diyor? Benim aklıma yatan şey ise evrimleşirken in insan olanlar Hz Adem ve Hz Havva'ydı. Diğer türlü hiçbir şey akla yatkın gelmiyor.

3- Biz neden yaratıldık?

Lütfen cidden bilgilendirici cevaplar verin arkadaşlar.