Kamaraa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba makina ve kamış almak istiyorum kalitelisini alip iyi kullanmak istiyorum ama anlamadigim icin seçim yapamadım bilgisi olan arkadaşlar ne önerirsiniz bana max 1k bütçem var genelde tekneyle tutuyorum ama kıyıdan da tutarım belki arada. kusadasindayim birkac çeşit balık var agirlikla mercan var
Merhabalar

Balıkçılık sporu ucuz ve pahalı olmak üzere çok çeşitlilik bulunuyor malesef.
Profesyonel yapacak iseniz hem tekne hem kıyı vb şekilde her işe yarayan kamış malesef yok

Avlanacağınız mera ve balığa göre değişik makine ve kamış kombinasyonu olacaktır.

Örneğin yemli avlar ve uzak atış için genelde 3 parça toplam uzunluğu 420 olan surfcasting kamışlar kullanılmaktadır.

Teknede yemli mi yoksa jig mi kullanacaksınız. Genelde kısa kamış tercih edilir.

Kıyıdan suni yem yani rapala, jig, vb kullanacaksanız 2.70 kamış öneririm.

Bu kamışkarda atacağınız ağırlığa göre değişiyor
Lrf kamışları genelde 1 ila 10 gr suni yem kullanılır
2.40 - 2.70 arası kamışlardır

Spin kamışları
10 gr - 40gr ağırlığı olan suni yemler kullanılır

Shorejig kamışlar
90gr ağırlığa kadar üstüde olabilir kamışa göre değişir

Biliyorum belki çok kafanız karıştı. Buraya kadar kamışları yüzelsel özetledim. Bşrde bunların sertlikleri var

Sıra geldi makineye
1000 ila 12000 kafa boyutu olmak üzere normal makineler var
Bunlarında kendi içinde hafif sarım hızlı sarım vb özellikleri var. Bilyaya takılmayın. Bilya olayı aldatmaca.

Birde çıkrıklar var o konuya girmeyeyim

Sonuç olarak
Biraz ortaya karışık birşey olsun diyorsanız
2.70m kamış 10gr-40gr atar ağırlığı
4000 lik makine işinizi görür

Genel olarak shimano yada daiwa kamış ve makine güzeldir

Ben daiwa exceler 14-42 kullanıyorum makinam exceler 4000lt memnunum. Aldığımda 1200tl civarıydı sanırım 2500 tl civarında şuan

Bütçem biraz daha uygun olsun derseniz okuma markasına bakabilirsiniz