Öncelikle geçmiş olsun. Beyin ve bağırsak birbirleriyle o kadar benzer çalışıyorlar ki... Bağırsak sağlıklı veya değil, bir şekilde dışarı atabiliyor. Ama beyin? Maalesef atamıyor. Bu kadar birbirine benzeyen ve aralarında inanılmaz boyutta bağlantı bulunan iki organ. Bu hastalık beynin atamadığı sorunların bir nevi mide ve bağırsağa ihale edilmesi gibi düşünülebilir. Evet stres günümüzde hemen hemen herkeste var. Neden bende böyle etki ediyor diyebilirsiniz. Haklısınızda. Ancak sinir ve stres herkeste farklı sonuçlar doğurur. Mesela canı sıkkın birisinin iştahı kesilirken, başka birisinin aksine iştahının açılıp hırsını yemekten alması gibi.
İnsanın en iyi doktoru kendisidir. Şimdi gelelim bu işten nasıl kurtulabilirsiniz. Öncelikle elbette tıbbi yöntemleri denemenizi tavsiye ediyorum. Sonuçta benim burada vereceklerim tavsiyeden öteye gitmeyecektir.
1 - Hayatınızdan stresi çıkaracaksınız. Arabanıza çarpsalar bile gülüp geçebilecek bir kıvam yakalamanız gerek hayatta. Tabiki bu en zoru farkındayım. Günümüzün hayat şartlarında sinirsiz ve stressiz bir yaşam ne yazıkki aşırı zor.
2- Markette satılan ürünlere veda edeceksiniz. Sanayiye ait hiçbir ürünü tüketmeyeceksiniz. Ekmekte buna dahil.
3- Sadece doğal besleneceksiniz. Mesela evde mayalanmış, sütünden emin olduğunuz yoğurt. Kimyasallarla yetiştirilmemiş sebze ve meyve tüketeceksiniz. Mümkünse eğer ata tohum ürünler olmalı ve kimyasal ile toprağın bile temas etmemiş olması gerek.
4- Ekmeksiz bir hayatın zor olduğunun farkındayım. Ata tohum buğday bulabilirseniz eğer (piyasada çok fazla ******** var buna dikkat edin. Bakkal ürünlerini ata tohum diye satanlar) kendinize un, su ve çok az miktarda kaya tuzu katılarak yoğurulmuş hamurdan elde edilen ekmek yapabilirsiniz kendinize.
5 - Akşamları erken uyuyup, sabahları erken kalkmalısınız.
6 - Hareketli bir hayat şekli yakalamalısınız.
7- Kafanızı yastıktan kaldırdığınızda kendinize günlük söz verin. Bu gün yüzüm hep gülecek diye. Bu sözünüzü akşam kafanızı yastığa kattığınızda tutmuş olmanın mutluluğu ile uyuyun.
8- Çeşme suyu, klorlu su, kireçli su içmeyin. Bakkal, market yumurtaları tüketmeyin.
9 - Bulabilirseniz eğer gerçekliğinden emin olduğunuz bal ve zeytinyağı tüketmeye gayret gösterin.
Evet böyle yazması kolay belki. Uygulaması bir o kadar zor ve maaliyetli. Ancak yeterli maddi imkanınız var ise ve gerçekten kurtulmak istiyorsanız uygulamanız gerekenler bunlar. Modern tıppında yapabileceği diyet programı ile yiyecekleri elemek ve sakinleştirici etkisi olan ilaçlar ile sahte mutluluklar yaşatmaktan öteye gitmiyor ne yazık ki.
Bende alerji hastasıyım mesela. Mevsim geçişlerinde hapşurmaktan mahfoluyorum. Gelgelelim ki çaresi yok.
Allah yardımınız olsun, umarım şifa bulursunuz. Sağlıcakla kalın.
Hocam ben de bu konunun gerçekten sıkıntısını yaşayan birisiyim hem de her raddesinde bu böyle. Elimden geleni de yapıyorum ve sakin kalmaya çalışıyorum. Dediğiniz gibi burada yaşamak oldukça stresli ve bir yandan gelecek kaygısı/maddiyat/eksiklikler vs derken insan kendi içinde bu sorunları aşmaya ve sorulara cevap bulmaya çalışıyor. İnanın çok iradeli ve bu konuda ciddi birisiyim fakat amfi dersleri olduğunda falan bu guruldama nasıl olur diye düşüne düşüne beni mahvetti. 15 kiloya yakın kilo verdim. Monoton yaşamamak lazım farkındayım ama her aktivite (yürüyüş dışında) pahalı ve maddi gücünüz olması gerek. Bu da insanları haliyle zorluyor. Bu durumlar insanları oldukça yoruyor. İnşallah bu hastalıktan kurtulur buraya hangi yolları izlediğimi yazarım. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben de doğal kefiri (gerçekten doğal) bulursam tüketmeye gayret edeceğim onun da faydasının olduğunu söyleyen çok kişi gördüm. Bu hastalığı çeken herkes inşallah şifasını bulur.