akilicaslan3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim hastalığı bilmem ama bağırsagin vitamini kefirde, önce günlük 1 bardak sonra arttirarak devam et. Probiyotik olan herseyi tüket. Bagirsagin ilacı bu
Hocam kefir tüketmeye yeni başladım ama marketlerde satılan kefirin de ne kadar orijinal olduğundan emin olamıyorum. Yani ben birkaç kez meyveli olanını kullandım guruldama miktarını baya arttırdı.

evo1453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun hocam, eliminasyon diyeti diye bir diyet türü var. Bunu araştırıp deneyebilirsiniz.
Ben de bu hafta su diyeti yapacağım hocam sanırım. Bu şekilde bir sonuca ulaşmayı deneyeceğim. İşe yararsa foruma da detaylı not bırakırım.
bilimokur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eşim için çok uğraştık ama nafile. Bundan kurtuluşun 3 yolu var ve hepsini yapmak zorundasın. Birincisi stresten uzak duracaksın, ikincisi beslenmene dikkat edeceksin (ne yiyip yemeyeceğini iyi araştırman lazım), üçüncüsü ise düzenli egzersiz. Bunları yapmıyorsan istediğin doktora git nafile.
Evet evet size de Allah şifa versin hocam. Gerçekten çok illet bir hastalık ve sosyal hayatı baya olumsuz etkiliyor.. Biraz da vurdumduymaz olmak gerekiyor stresten bu şekilde uzak kalınabilir herhalde.

ioxer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçini karartmak istemem hocam ama hap ile ilaç ile koca karı şeyleri ile çözülecek bir durum değil. Çözümü kafada bitiyor.
6 ay düzenli kefir kullandım. Maalesef hiç etki etmiyor. Sorun bağırsağın probiyotik veya prebiyotiğinden kaynaklanmıyor. İşlevini bilinmeyen bir şekilde yapamamasından kaynaklanıyor.
Evet hocam kesinlikle ben de bu hafta irademi koruyup her şeyine uygun yaşayacağım. Su orucu tutacağım 1 yıl okulu donduracağım zaten. Tek çarem bu işi halletmek

Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok geçmiş olsun. Bunun bir hastalık olduğunu ilk defa duydum ve bende bir huzursuz bağırsak sendromu hastasıyım.
Günde 6-7 defa lavaboya girip; afedersiniz başarılı bir şekilde de çıkıyorum.
Sınavlara giremiyorum. Uzun yol gidemiyorum. Öyle ki İstanbul sınırları içerisinde metro/marmaray hangi durakta lavabo var mı diye sorabilirsiniz
Ama şöyle de bir durum var Hocam; geçen yıl ki yasaklardan sonra daha dinginleştirdim sanki. Önceden spazm yapıyordu, şimdi en azından kronikleşmiyor.
Hocam ben de İzmir'de çok güvenilir bir doktora gittim. Gitmediğim yer kalmadı. Doktor hanımefendi dedi senin ibs diye. Öncesinde ülseratif kolit diyen de oldu.

Caxing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. Bu hastalık arkadaşımda da var. İstanbul'da ünlü bir doktora gitmişti ve doktor kendisine bir ömür böyle yaşayacaksın demişti. Bilindik bir tedavisi yok anladığım kadarıyla. Yukarıda da dendiği gibi düzenli beslenme ve egzersiz yaparsanız belki faydası dokunur. Tekrar geçmiş olsun.
Evet kesinlikle hocam egzersiz, sağlıklı beslenme en önemlileri.

abayt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haluk Tatar bu konu hakkında video çekmişti. Kanalında aratarak bulabilirsiniz. Faydalı olmuştu.
Evet gördüm hocam o da spor/yürüyüş ve diyet olarak öneriyordu.

hacspectrum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
http://hastalarsoruyor.com/ konuyu yazarmısın.
Yusuf hoca konuyla ilgili yönlendirebilir.
Tamamdır hocam ilk fırsatta mesaj atacağım