poyrazdursuncan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teknoloji bölgesini kavramını daha detaylı anlatabilir misiniz?
En son bir müşterimiz için KOSGEB'e gittiğimizde sadece imalat yapanlara destek verildiği söylendi ve geri dönmüştük. ama sonradan KOSGEB'in zaman zaman farklı teşvikleri olduğunu da duymuştum. limited şirket için de genç girişimcilik den yararlanılabiliyor mu? ben sadece şahıs şirketi diye biliyordum.
Teknopark lara denk gelmişsinizdir muhakkak, yaşadığınız şehirde de olabilir. (4691 sayılı teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu diye Google üzerinden aratırsanız detaylı bilgi alabilirsiniz)
Makine teçhizat desteği evet üretim yapan şirketlere veriliyor ancak sektör fark etmeksizin iş planı onaylanan her işletme kuruluş desteğinden faydalanabilir( şahıs için 5.000 , ltd. Şti. İçin 10.000)
Ve yine sektör fark etmeksizin her işletme istihdam desteğinden faydalanabilir, 1. Ve 2. Performans dönemi diye ikiye ayrılır bu , 2 yıl sürer , yıl yani performans dönemi içinde yatırdığınız prim gün sayısına bağlı olarak destek tutarı değişkenlik gösterir.
Limited şirketi kurarsanız eğer genç girişimci desteğinden faydalanamazsınız , sizin de dediğiniz gibi sadece şahıs firmaları faydalanmaktadır.