oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forumda bu işle uğraşan bir çok kişi var, şahsen ben konuya çok hakim değilim. Örnek olarak WiseCP alt yapısını kullandığınızı var sayalım. Digital Ocean' dan sunucu kiraladınız WHM / cPanel kurulumu yaptınız veya reseller hizmeti aldınız. WiseCP üzerinde otomasyona WHM bilgilerinizi girdikten sonra sistem otomatik olarak hesap işlemlerini WHM' e bağlanarak kendisi yapabilir. Problem bu noktada değil, sipariş geldi, hesap oluşturuldu, her şey güzel işliyor, tamam. Sonrasında her talebe destek sağlamanız, yardımcı olmanız gerekmekte, bununla mükellefsiniz. Yukarıda da yazdığım gibi; kullanıcılar sizden yardım talep edecek, bilinçli kullanıcı da var hiç bir şey bilmeyende. İşlemlerinde hata alacaklar ve sizden düzeltmenizi bekleyecekler. Eğer ki sunucu kiralanacak ise yönetimi de sizin elinizde olacaktır, güvenlik, yedek vs. Harici olarak sunucu yönetim hizmeti almanız gerekmekte aksi taktirde yada reseller almanız gerekmekte başlangıç için, bu sizin için daha sağlıklı. Ama şunu atlamayın, aylık cirosu 500.000 TL' nin üzerinde, hiti 500.000' in üzerinde vs. siteler barınacak sunucunuzda veya aracı hizmetinizde. Bu noktada herhangi bir problem olduğunda bu işin muhatabı sizsiniz, alınan sorumluluğun farkına varılmalı.
Diyelim ki bir saldırı aldık ve bizim sunucuyu aldığımız şirketi etkilkedi doğal olarak. Burada yasal olarak tabi gerekli her adım yapılmalı. Log takibi vs. olsun. Bu konuda çok haklısınız. Her işte bir zorluk var. Ama zorlukları görüp vazgeçmek değil bu zorluklara kolaylıklar bulmak lazım. Emek olmadan da para kazanılmıyor. Dediğiniz durumlarda biz başında duramıyor ise yeri gelecek çalışan arkadaşlarımız olacak. Çok teşekkürler.