Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kaç ek daha yapmak isterim ,
Eğer ki yazılım üretimi yapacaksanız şirketi teknoloji geliştirme bölgelerinde açmanızı tavsiye edebilirim bu sayede KDV istisnanız olacak ve en az 2024'e kadar hiç KDV ödemeyeceksiniz.(şu an 64TL olan damga vergisi hariç)
Şahıs firmalarında bildiğiniz üzere ortaklık olmuyor ancak adi ortaklık veya limited şirketi açabilirsiniz. Ltd. Şti. Açmanın maliyeti adi ortaklığa göre daha yüksektir.
Şirketi kurmadan önce KOSGEB eğitimlerinizi tamamlayıp sertifikanızı almayı unutmayın(sertifika tarihi işyeri kuruluş tarihinden önce olmalıdır) , kuruluş desteği, istihdam desteği gibi geri ödemesiz desteklerden faydalanabileceğiniz gibi çok düşük oranlarda krediden de faydalanma imkanınız olacaktır.
Son olarak yaşınız 29' u aşmadıysa maliye ve sigortanın genç girişimci teşviklerinden de yararlanmayı unutmayın. Tekrar başarılar dilerim.
Teknoloji bölgesini kavramını daha detaylı anlatabilir misiniz?
En son bir müşterimiz için KOSGEB'e gittiğimizde sadece imalat yapanlara destek verildiği söylendi ve geri dönmüştük. ama sonradan KOSGEB'in zaman zaman farklı teşvikleri olduğunu da duymuştum. limited şirket için de genç girişimcilik den yararlanılabiliyor mu? ben sadece şahıs şirketi diye biliyordum.