@asporkan; kardeşim ile birlikte bir şirket açmayı düşünüyoruz.

Ben muhasebe altyapısından geliyorum. İşletme bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bir yandan çalışıyorum. Hedefim mali müşavirlik belgesini almak. Ama bir yandan da küçük yaşlardan beri hayal olarak gelen evden internetten çalışarak para kazanmak var.

İlk olarak marka ismini belirleyip, ardından hosting ve sanal sunucu barındırmak için gerekli sistemi kurmak ilk planım. Tabi bunla kalmamalıyız. Yeniliklere açık olmalıyız. Sabit bir şirket olmamalıyız. İşin içinde şirket olacağı için ben kazancımı resmileştirmiş olacağım. Bu tarafından da kafam rahat olacak. Hosting ve sanal sunucu sisteminin tamamen sistemsel işlemesi bizim için çok önemli olacaktır. Yani demek istediğim bir müşterinin ilk kayıtından ürünü teslim almasına kadar geçen her süreç yazılım tarafından yapılmalı, her hangi bir işlem bizim onayımızdan geçmemelidir. Çünkü iki dost olarak bu iş şu an için bizim birincil işlerimiz olmayacak. Asıl işlerimiz harici oldukça fazla zamanımız var. O zamanı buraya en verimli kullanmaya çalışacağız. Evet, bu işi yapan tonlarca belki şirket var. Farklı ve yeni şeyleri ortaya koyabildiğimizde (doğru riskleri alarak) o kısımdan sıyrılabileceğimiz inanıyorum.

Yani şöyle düşünün: A firması bizim sanal sunucu sağlayıcımız. A firmasından biz stok, fiyat gibi bilgileri anlık çekebilmeliyiz. Bu fiyatları kendi maliyetlerimizi vs. koyarak belli bir oranda değişebilmeliyiz. Tüketici şirketimizden sanal sunucu sipariş ettiğinde anlık fiyatı gördü, stokda uygun siparişi verebilmeli, ürün ona teslim edilmeli. Bu işlemler olurken otomatik sistem A firmasından ürünü almalıdır. Gerekli kurulumları vs. de yapmalıdır. Temel olarak mantığı anlatabildiğimi düşünüyorum. Aynı durum hosting içinde geçerli olacaktır. cPanel hosting kiraladığımızı düşünelim. cPanel hosting barındırdığımız sunucudan anında işlem yapılmalı, müşteriye ürün tanımlanmalı. Eğer ki sunucu belirlenen hedefin yada tüketimin üstüne çıkmış ise hosting satışı o anlık durdurulabilir.

Aklımda olan kelimelere dökemediğim çok fazla kelime, cümle var. Zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sizlerin bu proje hakkında yorumlarınızı almamız bizim için çok önemli. Gördüğünüz riskler, verebileceğiniz tavsiyeler altın değerinde olacaktır.

Bu süreçte çok fazla iş yaptırmamız gerekecektir. Bu projede bizlere hizmet verebilecek iseniz konuya yanıt yada pm yoluyla yazabilirsiniz. Sizlere ihtiyacımız var.