Tatoglubilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

2019 yılında başvuru yaptığım ve bir çok itiraz / red sonuçları neticesinde çin menşei '' ülkemizde yıllık 20 milyon dolar '' üzerinde ihracat yapan markanın patenti tarafıma tescil ederek 10 yıllık belgeyi aldım. '' 35. sınıf '' Bu dediğim marka ülkemizde ölçü aleti satan dev bir marka olmakta.

Şimdi merak ettiğim , Global olan bu markanın uluslar arası patenti var mı bilmiyorum .( çok büyük ihtimalde mevcut dur ) Resmi patent işlemleri tamamlanmış olmasına rağmen bu marka patenti dava açarak benden alabilir mi ? Farklı bir distribütör sahibiyle görüştüğümde ( kendisi de bu markanın satışını yapıyor ) benden mahkeme kararıyla alabileceğini söyledi '' açıkçası pek aldırış etmedim '' .

Bu olayı düşünmemde ki en büyük sebep markanın milyar dolarlık cirolar yapması ve çok büyük bir marka olması kaynaklı. Süreci marka avukatıyla görüşeceğim ancak forum içerisinde bilgisi olan var mı diye merak ediyorum.

Dip not : Marka ve patent sorgulama bilgileri sektörde hizmet sağlayan kişilere paylaşılacaktır . Bu hizmet dışında yer alan arkadaşlar marka bilgisini talep etmezlerse çok sevinirim .
Öncelikle kim ne derse desin. Yasal yollardan tedirgin olmayın. Zaten haklılar ise mahkemede alırlar. Değiller ise birkaç yüz bin TL ye firmaya satışını yaparsınız. Başarılar diliyorum