Turgenyev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, sitede normalde bana yeten bir sayfa TO oranı vardı fakat otomatik reklamlar ana sayfada istemediğim bir noktada reklam çıkararak sidebarın aşağı kaymasına sebep olunca otomatik reklamları kaldırdım. 1.65 - 1.95 arası olan sayfa TO oranı düştü haliyle, ertesi gün otomatik reklamları açtım fakat hiçbir değişiklik yok ne yapsam ne etsem 1.10 - 1.20 bandında sayfa TO. Tüm otomatik reklam çeşitleri aktif, otomatik reklam kodunu da ekledim headere. Aklım almıyor. Aynı temayla benzer içerikle aynı kitleye hitap eden sitede ise sayfa TO 1.70 - 2 arası. Bu otomatik reklamları kapatıp açtıktan sonra düzeltemedim bir türlü.

Sebebi hakkında fikri olan var mıdır acaba? Reklam yerleşimi ile ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum bu arada. Ne olduysa oto reklamları o kapattığım 1 gün yüzünden oldu.
Turgenyev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkçası bu olasılık aklıma gelmedi değil. Fakat otomatik reklamları kapatıp açtıktan sonra neredeyse yarı yarıya düştü bendeki sayfa to bu yüzden sizin belirttiğiniz duruma bağlayamıyorum. Farklı bir sorun var gibi gözüküyor. Temada yazılımsal bir değişiklik yapmadım. Mobilde kontrol ettiğimde otomatik reklamlar, örneğin mobilde yukarıdan aşağıya inen nadiren çıkıyor. Bazı reklam yerleri mobilde bazen boş çıkıyor. Ne denediysem olmadı, biraz reklam sayısını artırarak yükselttim fakat fazla reklam koymayı sevmiyorum kullanıcı da sıkıntıya girmesin diye. Yine düşürdüm eskisi gibi yaptım. 1-2 gün bekleyeceğim eski haline gelmesi için. Düzelmezse kapatacağım otomatik reklamları 1-2 gün sonra tekrar açacağım. Aklıma başka bir şey gelmiyor.



Merhaba problemi çözdüm sanırım kendi adıma, çözemediyseniz yardımcı olabilirim.
Çözemedim ben nasıl çözdünüz? Yardımcı olabilirmisiniz?