Yorumlara şöyle bir baktım da pek çok kişi aynı durumda olduğundan dem vurmuş. Lakin kimse de çıkıp "kardeşim profesyonel bir destek al. bildiğin depresyondasın" dememiş. Hayatın çokça sillesini yemiş, onlarca badire atlatmış ve hala kimi badirelerin içinde debelenen hatta ağlayacak bir köşe arayıp da bulamayan biriyim. Ha "ne derdin var?" diyecek olursan özelden de anlatabilirim. Neyse gelelim senin meselene... Tıbbi olarak yaklaşırsak bir profesyonel desteğine ihtiyaç duyduğun aşikar. Yalnız bu halinin sebebi vitamin ve mineral eksikliğine de dayanabilir. Evvela istersen D vitamini kontrolünü yaptır ve genel bir hormon tahlili iste. Normal ise değerlerin terapiye başvurabilir ya da doğrudan ilaç kullanımı aşamasına geçebilirsin. Yalnız ilaç olayı biraz sıkıntı çünkü çokça yan etki ile karşılaşacaksın. Bir de işin manevi tarafı var. (ki bence hepsinden önemli olan tarafı budur) neye inanırsın, ne kadar inanırsın bilmem; ama insan bir şeylere inanma güdüsü ile doğar. Yani inkarcıların bile doğasında iman etmek vardır. İnanmayanlar da inanmama davalarına iman ederler. Hayatında bir inanç boşluğu olması muhtemel. Seni Yaratanın (tıpkı senin ondan olduğu gibi) senden bazı beklentileri vardır. Bu beklentiler karşılıklı olarak karşılandıkça hayat daha fazla anlam kazanmaya başlar. Şu da bir gerçek ki günümüz dünyası bırak yaşamayı gözünü açıp de seyretmeye bile tahammül edilemeyecek bir dünya. Yalnız bu durum hassas ruhlar için sıkıntıdır. Eğer yeterince kaşarlanmış ve bu düzenin her türlü bit yavruluğunu öğrenmişsen sıkıntı yaşamazsın. Adalet, hak, hukuk, merhamet, saygı gibi temel gereksinimleri olması gerektiği gibi bulmayı ümit ediyorsan avucunu çenene 90 derecelik bir açı ile yerleştirmeni ve dilini dışarıya çıkarıp yukarı aşağı hareket ettirmeni öneririm. Eğer rahatlamak istiyorsan senden daha fazla derdi, sıkıntısı olan insanların bu durumlarına ortak olabilirsin. Nereden başlayacağını bilmiyorsan da kendimi tavsiye ederim. Şuraya "herkesin derdi kendine büyük" şeklinde bir klişe cümle de atayım. Senin neyini çaldılar bilmem hocam ama benim önce neşemi sonra da hayallerimi çaldılar. Lakin içinde bulunduğum çok daha büyük bir sınavım var ve benim hırsızların ellerini kesecek zamanım yok. Daha da fazla anlatayım istersen özele gel Gerçi son cümle msn zamanlarından kalma " cam aç cam" talebi gibi oldu ama neyse... Hadi Allah'a emanet...