ilk soru bence uçsuz bir soru çünkü bir bir manzara resmi çizdirmek ne kadar tutar benzeri bir soru. Ressam var ressam var, siz birisine hayalinizdeki tasarımı anlatırsınız güzel bir tasarım istersiniz 10 bin TL fiyat söyler başkasına anlatırsınız 100 bin TL fiyat ister veya öğrenciye denk gelirsiniz 2000 bin TL'ye yapar lakin hangisi daha güzel olur hangisi daha kötü olur orası tartışılır. İkinci soruya geçecek olursak daha teknik bir konu. Bir html tasarımın WordPress temasına çevirilmesi için geçecek süre ve istenecek fiyat aşağı yukarı her yazılımcıda birbirine yakındır diye düşünüyorum. Şahsen ben standart bir şekilde WordPress temasına çevirilecek ise 1000 TL proje başlangıcı + sayfa başı 150 TL ücret istiyorum. Toplamda ortalama olarak 1500-2000 arasına denk geliyor. Umarım anlatabilmişimdir tasarımı yapmak daha ucu bucağı açık bir konu ama tasarımı wordpress temasına çevirmek daha standart bir konu en nihayetinde tema wordpress'te çalışacak elbette onun da iyisini yapan, kötünü yapan insanlar olacaktır ama ortaya bir kapı tasarımı çıkarmak ile kapıya kulp takıp işlevsel bir hale sokmak gibi düşünebiliriz.