Merhaba,
Forumda samimi olduğum arkadaşlarım bilir. Kimse de beni bilmek veya tanımak zorunda değil gerçi. Ortalama 30-35 gün önce eşimle farklı bir eve taşındık, yeni bir hayata başladık diyebilirim.
Apartman yöneticisi olan kadın dün gelmiş diyor ki her ay 30 TL aidat vermeniz gerekiyor. Eşim de tamam diyor. Yarın hesaptan çekip vereceğim ve kadın gidiyor buraya kadar sorun yok.
Her ay apartmanda oturuyorsan aidat ödersin, bu ödediğin aidatın da karşılığını alırsın diye ben biliyorum. Hava parası gibi bir aidat toplanmaz. Aidat toplanıyorsa apartman sakinlerinin yararına kullanmak için toplanır. Ancak bu bir ayı aşkın süredir bizim kapımızdan bir gün olsun çöp alınmadı. Bu apartmanın temizliği bir gün olsun yapılmadı. Bugün de eşim kadına parayı elden vermek için gittiğinde sormuş bu aidat neyin aidatı oluyor diye? Kadının verdiği cevap; "Bina sahibinin talimatı doğrultusunda toplanan bir aidattan ibarettir."
Bu kadın paraları art niyetli bir şekilde mi topluyor? 30 TL küçük bir para olabilir. Ama yılda 390 TL yapar. Bazen üç kuruşluk yemeğimizi bile hesap edip indirimli almak için kuponla, hesapla uğraşabiliyorsak parayı sokaktan ve haydan kazanmayan bir insan olarak altını sorgulamam doğaldır. Her şeyi geçelim ortada hak edilmemiş ve usulsüz bir şekilde para alınıyorsa bunun altını eşelemek de bence çingenelik değildir.
Ne yapmak gerekiyor? Bu normal bir şey mi? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.