Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
- Yemin töreni son hafta yapılıyor ve yemin töreninden sonra askerlik fiilen bitiyor diyorlar doğru mudur?
Evet, yemin töreninden sonra koğuşların olduğu binaya dönüyorsunuz, eşyalarınızı topluyorsunuz ve aşağıdan belgeleri imzalayıp teslim alıyorsunuz. Aileleriniz töreni izlemeye gelebiliyor ancak törenden sonra siz yine uygun adım koğuşların olduğu bölgeye dönüyorsunuz. Yani tören biter bitmez çıkıp gidemiyorsunuz. Evrak işleri, temizlik, toplanma vs oluyor. 2-3 saat içerisinde çıkarsınız. Eğer cezalı bir durumunuz ya da olağanüstü bir şey yoksa. - Telefon veya hat olayı nasıl dönüyor akıllı telefon durumu nasıl?
Askercell kullanmak serbest, o da akşam belirli saatler arasında. Onun dışında çaktırmadan kendi hattını sokan askerler vardı. Ancak Ankara'da akıllı telefona nadir rastladım. Bedelliler arasında özellikle, riske girmeye değmez. Zaten acil bir durum olursa komutanlarınızdan isteyebilirsiniz. - Ailemle aynı şehirde olduğum için beni ziyarete gelebileceği günler oluyor mu?
Evet, o konuda bilgiyi komutanlarınızdan alabiliyorsunuz. Genelde hafta sonları belirli saatlerde görüşmek serbest oluyor.
- Benim için en önemlisi ne götüreyim çantada ne götürmeyim? İnternette satılan hazır paket çantalar var böyle bir şey alan oldu mu? Önerileriniz var mı?
Tıraş köpüğü, ayakkabı boyası, iç çamaşırı vs götür. İzmir'den Ankara'ya gittiğim için baya soğuk gelmişti ama ailem orada diyorsun soğuğunu bilirsin o zaman. Onun dışında duş alırken kullanacağın şeyleri götür, bir tane çamaşır için file tarzı bir şey mutlaka bulundur. - İş yerimde 1 sene 2 aydır çalışıyorum. Askere giderken istifa mı edeceğim. İstifa edersem tazminat yanacak yoksa başka bir şekilde mi çözülüyor?
Resmi olarak bunun düzenlemesi vardı. Çalışanı mağdur etmeyecek bir düzenleme. Muhasebeci ya da forumdan bilen bir arkadaş vardır danışırsınız bilgim yok.