voLwy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-2 ay için maaş arttırımı olacak. Benim onlara ne kadar bir katkı sağladığıma göre. Öncesinde resmi olarak bi yerde çalışmadığım için ünvanım da olmadı. Fakat kısa bi sürede artacaktır.

Çalışacağım şirket herhangi bir diploma istemedi aslında. Pandemiden önce gittiğimde kal, gitme demişlerdi. Resmi olarak çalışma geçmişim olmadığı için hizmet dökümü veremedim ama bilgisayar mühendisliği okuduğum için mesleki yeterlilik olarak bunu gösterebiliyorum. Diplomam olmasaydı çalışacağım sektörde resmi olarak hizmet sağlamış olmam mesleki yeterliliği kanıtlardı, istedikleri de bu. (Konsolosluk için)

Mühendis olarak gitseydim mavi karta başvurmam gerekiyordu ve buna göre de tabi maaşı yıllık €56k olması gerekiyor kişinin. Benimkisi daha düşük.

Pandemiden önce yaklaşık 3 hafta tatile gitmiştim, o süre zarfında aslında resmi olmayan şekilde staj gibi bulundum şirkette. Shopware eticaret yazılımına geliştirilen plugin'e eklemeler, geliştirmeler yaptım. Öncesinde yaptığım çalışmalardan çok referansım bi nevi bu oldu.

Vize görüşmesinde ise yazılı olarak sorular soruldu ve İngilizce ya da Almanca ile cevaplamam istenildi. Burada şirketi nasıl bulduğunuz, neden sizi istiyorlar, nasıl bir katkı sağlayacaksınız şirkete, neden Almanya gibi sorular soruldu.
Mantıklı yapıyorlar h.o