Farklı sektör için çok şey söylenir. Ama sağlık sektöründe olay nettir. Sağlık içerikli sitelerde Google güvenilirliğe bakmaktadır.
sağlık konusunda google çok hassas. 3-4 yıldır sağlıkla ilgili ne aratırsam aratayım karşıma hastane siteleri çıkıyor. hevesinizi hiç kırmak istemem ama, başarısız olabilirsiniz.
Arkadaşımızın dediği doğru. Bu hastanelerin hepsi devlete ait sağlık alanındaki sitelerden backlink almaktadır. Bir nevi Google tarafından güvenilir site olarak işaretlenmekte. O yüzden sıralamalarda yükselmekteler.
Bu noktada yapılacak öncelikli şey, marka olmak için devlete ait ilgili site(ler) ve/veya özel hastanelerden backlink ve tanıtım almak gerekiyor.
İsmini vermek istemediğim özel hastane ismini ve sitesini değiştirmişti. Eski sitesi ise düştü. Bu siteyi ben alıp incelediğimde halen devlete ait sağlık sitelerinde linkleri bulunuyor. Deneme amaçlı siteyi aktif edip sağlık içerikleri girdim. Normal bir sitenin hit alması 2 - 3 ayı bulurken, yeni açtığım site hemen hit almaya başladı.