homeless33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok özür dilerim vaktinizi aldığım için ancak bu benim için hayat meselesi haline gelmiş durumda. 2 Ekim tarihinde R10 üzerinden HP Pavilion Gaming satın aldığımı düşündüm. Satıcı hayali olan aynı ürünü başkasına da satmış aynı anda. Bende o sırada bu satıcıya 2250 TL ücret gönderdim. Şu an adama hiçbir şekilde ulaşamıyorum ve ne yapacağımı dahil bilmiyorum. Allah rızası için lütfen yardım edin. 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Kendimi şu an öldürmemek için sebepler arıyorum. Hayatımda ilk defa böyle büyük bir meblada kandırıldım. Lütfen bana yardım edin.
Edit: kiminiz için bu 2250 TL cüzi bir para gelebilir ancak benim için çok büyük bir para. Yurttan atilmama 25 gün var ve ben sokağa düştüm düşecem
1 ) İntihar işini unut.
2 ) Yarın ilk işin savcılığa dilekçe vermek olsun, R10 üzerinden yaptığın konuşmaları yaptıysan WhatsApp konuşmalarını ve banka üzerinden gönderdiğin parayı (Detaylarını) renkli yazıcı ile çıktısını alıp götür. Savcılık inceleyip zaten R10 yetkililerinden üye ile ilgili lokasyon ve diğer tüm detayları karar ile isteyecektir ek olarak Paran sana döner mi bilmem ama bu konuda ne kadar ağır davranırsan o kadar uzun sürer bu süreç.
3 ) Bu senin için antrenman oldu bir daha kine daha temkinli yaklaşırsın, bu tarz ufak yüklü miktar paraları göndermeden önce şu bir kaç basit teyit yöntemini ve güvence modelini deneye bilirsin;

* Satın alacağın ürünü kamera ile canlı olarak göstermesini isteyebilir ve ürünün gerçekten var olduğunu teyit etmelisin
* Satıcı kişinin satış yaptığı platformdaki daha önceki satışlarına göz atmalı ve bunun haricinde hala o profili asıl kişinin kullanıp kullanmadığını teyit etmelisin.
* Paranı güvence altına alabilmek için farklı bir platform üzerinden (Havuz sistemi olan) bir sitede satışa koymasını isteyebilir ve paranın o site üzerinden ödeneceğini belirterek paranı güvene almalısın.

Geçmiş olsun