Stok tutmak için ve devamında > önce genel muhasebe > arkasından da maliyet muhasebesi için doğru tercih ERP yazılımları hakkında yapılmalıdır.
İşletme eğer ürün veya hizmet satıyorsa, böyle bir senaryo sırasıyla satınalma talebi > teklif > onay > sipariş > ambar kabül > fiyatlandırma > üretim > satış > gider kayıtları > gelir kayıtları > finansal detaylar (kasa, banka, çek, promissionary document (taahüt senedi) gibi evrakların da kayıt edileceği detayları barındırır. Bütün bunların yanı sıra, personel takip > bordro > demirbaş > crm gibi ek modüllerin de entegre edilebileceği, REST API desteği sağlayan, Web Servisleri destekleyen, mümkünse açık kaynak kodlu bir ERP işletmenizin yükünü on yıllarca taşır.
Gelişi güzel bir şey alırsanız, %85 oranında başarısızlıklarla sonuçlanan bir projeye kurdele kesmiş olursunuz. Aman dikkat! Almanca dil desteği Logo > Netsis > Eta > Eğer ileri üretim yapıyorsa canIAS ve SAP gibi erp'lerde vardır.
Bunların ilk kurulum maliyetleri kategorisine göre belirlenir. Eğitim ve danışmanlık süreçleri de birbirinden farklılaşır ve maliyeti belirleyen temel unsurlardır. Aman dikkat.