garajyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bildiğim kadarıyla mail ile uyarı yaparak isminizi kullanmanızı önleyebilirsiniz. Ancak ürünün adı ya da modeli tac ise sonuç alamayabilirsiniz.
Aslında ürünün adı değilde modeli TAC diyebilirim. Hatta Tac Ayakkabı diye kategori bile var trendyol'da. Bu kategoride bir çok satıcıda mevcut. Bu durumda Ben 6 senelik markamı kullanarak bu kategorideki satıcıları kısıtlayabilirmiyim ?

LaynThemes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
imzamda bu konuları anlattım

*replika satamaz
* aynı barkodla giriş yapamaz (marka tescilinden dolayı ) belge isteniyor

şikayet etmesi durumunda şuana kadar kazandıklarınız + ceza falan başınız ağırır ?

gardaş ne biliyon sen ?

marka tescili ürünümüzün tasarım replikası üretilerek satıldı firmaya +1 milyon üzerinde dava açıldı .falan baya başı ağırdı
Dava açabileceğimi zaten biliyorum, Ne olursa olsun şirket ünvanım + 6 yıllık marka tescilim var. Ancak dava süreçleri uzun sürüyor o yüzden direk pazar yerleri ile bu tür sorunlar çözülüyor mu merak ettim.

miyna adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genelde tüm pazaryerlerinde bu özellik mevcut.

Örnek olarak Trendyol için; Ürün-Belge İşlemleri menüsüne gelin.

Marka tescil evrağınızı her alt kategori için ayrı ayrı tanımlamanız gerekiyor. Burada sadece TPE marka sınıfınızın içeriklerini dahil edebiliyorsunuz.

Bu adımdan sonra, onaya düşüyor. Kontrolden sonra isterseniz alt kategori bazlı sizin seçeceğiniz satıcılara izin verebilirsiniz. Herhangi bir izin vermezseniz bu markayı bu pazaryerinde sadece siz satabilirsiniz.
Bu kısmı tam anlamadım. Örneğin Bulut Yastık diye bir ürün var. Bende Bulut Yastık Ltd Ştii ve Bulut Yastık markasının sahibiyim. İlgili evrakları gönderdiğimde buradaki (https://www.trendyol.com/sr?q=bulut%...%B1k&os=1&sk=1) tüm ürünleri yasaklayabilirmiyim ?

ATKNU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Marka tescili mutlaka yapın.

Trendyol'da başkaları ürünlerinize (buybox sistemi) dahil olabilir. Ama marka tesciliniz varsa bunu yüklediğinizde/Trendyol'a bildirdiğinizde kimse sizin ürünlerinize dahil olamıyor, yalnızca siz satabiliyorsunuz.

Bunun haricinde Trendyol'da ürün başlıklarında marka adı yazmak her halukârda yasak.
Zaten 6 senelik marka tescilim var ve şirket ünvanımda aynı. Yani şirket ünvanımın ve Marka Tescilim Bulut Yastık olması bu kategorideki tüm satıcıları kısıtlar mı ?

Sadece başlık, açıklama gibi yerlede Bulut Yastık kelimesinimi kullanmaz yoksa ürünü hiç mi satamaz ? Sonuçta tasarımın patenti yok