Merhaba arkadaşlar,
Uzun süredir wordpress sitemde sunucu değerlerinin (I/O, IOPs ve cpu) aşırı yükselmesi sebebi ile zorluklar çekiyorum.
En son yaptığım şey kullandığım temayı sildiğim anda değerler normale düşüyordu. Herşeyi silip (wp-db dahil) 0 dan kurulum yapıp, 0 dan temayı indirip kurdugumdada aynı sorunu yaşadığım için, ve tema firmasından destek alamadığım için temayı değiştirdim. Farklı bir tema ile ilerliyorum fakat bu değerler zaman zaman yine yükseliyor. Sitemde hit yüksek değil, eklenti vs çok yok.
Şans eseri sitemde bazı eski konulara farklı 2 sitenin linklerinin eklendiğini tespit ettim. softexen. com ve softmvh. com sitelerinden yaklasık 80 tane konumdan link gidiyor.
Örnek:
php my admin üzerinden site isimlerini aratıp ilgili konuları bulum wp-adminden manuel olarak linkleri kaldırıyorum. Tabi bu durum hoş olmamakla beraber, sunucu değerlerimin sürekli yükselmesi ile alakalı acaba siteme virüs mü bulaştı diye düşünüyorum. Belki farklı konularda farklı siteleride tespit edeceğim bilemiyorum.
Bu sebeple tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ne virüsü olabilir, nasıl tespi edebilirim, ne yapmalıyım. Bütün şifrelerim değişti eski wp'im ve temam silinde ve 0'dan kuruldu.
Şimdi şans eseri bulduğum linklerin siteni sql'den aratıp manuel olarak wp-adminden silebiliyorum sadece ve nasıl daha iyi bir tespit ve temizlik yapmam gerektiği konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Konularımın içinde yüzlerce olan bu hacklinkleri php myadmindem site ismi ile daha kolay topluca nasıl silebilirim.
Teşekkürler,